tiistai 25. maaliskuuta 2014

Pinnatuoli

Pinnatuoli, tuo monesta blogikodista löytyvä kapistus, löytyy nyt myös meiltä. Tämä tuoli on itseasiassa ollut minulla jo vuosikausia, mutta viimeiset muutaman vuoden se on majaillut mutsilassa. Taannoin kirjoituspöytäni tuoli hajosi, ja jotain piti tilalle saada. Joten haettiin tämä kaunis pinnatuoli sitten mutsilasta vihdoin kotiin :)


Tuoli on vanha, en edes tiedä kuinka vanha. Sain sen isävainaani perintönä melkein 16 vuotta sitten. Se on edelleen alkuperäisasussaan, mutta varsin hyvin säilynyt ja erittäin hyväkuntoinen vieläkin. Tuoli on jämäkkä ja tukeva istua. Se ei huoju tai natise. Lisäksi se on minusta kaunis: siinä on sellaista perinteistä, siroa raikkautta, josta minä pidän :)


Ensin mä suunnittelin maalaavani sen. Aluksi ajattelin valkoista, toisaalta pohdin, että olen aina halunnut yhden mustan tuolin. Mutta nyt kun sitä katselen, en yhtäkkiä enää tiedäkään, haluanko sittenkään tehdä sille yhtään mitään. Minusta se on kaunis näinkin, vanhuuttaan aavistuksen kellertävänä, silti vaaleana, puunsyyt kauniisti kuultaen. Se sopisi tällaisenaan hirmu hyvin siihen olohuoneeseen, millaisena mä tämän meidän olkkarimme tulevaisuudessa näen: ripaus kaunista puuta valkoisen työpöydän ja tv-tason kaveriksi.

Toistaiseksi maalaussuunnitelmat ovat siis jäissä. Kaamea hittarahan mulla olisi vain valkaista tätä meidän olkkaria, ja vähän väliä meinaan jo kaivaa valkoisen maalipytyn ja pensselin esiin ja pyytää P hommiin. Mutta en aio suinpäin rynnätä soitellen sotaan, sillä jos nyt valkoisenhimoissani tuolin maalaan, en sitä takaisin tähän nykyiseen asuunsa enää saa. Odottelen siis kärsivällisesti, ja hommaan sen uuden tv-tason ja työpöydän. Katselen sitten ajan kanssa, kuinka tuoli maisemaan istahtaa.


Mitäs pidätte pinnasta? Ja maalaisitteko sen? Minkä väriseksi?

Mukavaa viikkoa kaikille! Huomenna on jo keskiviikko ja sitten voikin alkaa viikonloppua taas odottelemaan ;)


8 kommenttia:

 1. Tuoli on hieno . Istuinkin täyttä puuta. Mieti tarkkaan enenkuin maalaat....noinkin kaunis..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina! Juu, täyttä puuta tää tuoli on, siksi varmaan onkin niin tukeva ja hyvä vieläkin iästään huolimatta. En ainakaan vielä uskalla tosissani edes harkita sen maalaamista... :)

   Poista
 2. Älä missään nimessä maalaa! Tuolissa on upea vanha sävy! Osta mielummin valkoinen tuoli jos valkoisen välttämättä tahdot ja säästä tämä vanha vaikka varastossa sillä kuten sanoit, jos kerran maalaat et enää alkuperäistä saa takaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs se, että maalausta ei oikein voi vaan kokeilla ja perua sitten jos ei tykännytkään ;D Ja en aio vielä ainakaan lähteä maalauspuuhiin. Oikeastikin uskoisin, että tämä käy tällaisenaan oikein passelisti meille kunhan muuten saadaan olkkaria kondikseen :)

   Poista
 3. Puunsyyt näkyy niin ihanasti, että korkeintaan hioisin ja lakkaisin uudestaan niin että puun aito vaaleus tulisi paremmin esiin, lakalla kun on taipumus tummua ja kellastua ajan mittaan. Tuolisi on kaunista puuta vuosirenkaineen kaikkineen, joten en maalaisi, koska sen jälkeen tuolisi näyttäisi ihan Ikean peruspinnatuolilta :) Eihän ikealaisissa sinänsä mitään vikaa ole, mutta historian havina niistä kyllä puuttuu...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit Jaana, tuota voisi harkitakin, että hioisi tuolin ja lakkaisi uudestaan, siis käytännössä hankkiutuisi vain eroon tästä parin vuosikymmenen kellastuttamasta vanhasta lakkauksesta :) Kiitos vinkistä, pistän korvan taakse!

   Poista
 4. Noi pinnatuolit on aivan ihania. Mä oon jo pitkään haaveillut semmosista ja jossain vaiheessa meille ehdottomasti tulee sellaiset.

  Mun mummolassa on valkoiset pinnatuolit.

  VastaaPoista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)