lauantai 12. lokakuuta 2013

Ihana valkoisuus

Mä olen malttamaton hätähousu. Alunperin ajatukseni oli odottaa, että ikkunaremppa on kokonaan valmis ja tavarat laitettu paikoilleen, ennenkuin esittelen uudet ikkunani teille. Piti laittaa ensin kuvat lähtötilanteesta ja sitten oikein hienoja kuvia uusista ikkunoista kun kaikki on valmista eikä mistään pilkota mitään remonttirojuja. Vaan enhän mä malta odottaa :D

Olen tänään heilunut kameran kanssa ahkerasti ja yrittänyt kuvata ikkunoita. Ja olen huomannut, miten turhaa hommaa on yrittää saada kunnollisia kuvia vastavaloon kuvatessa... Ilman salamaa kuvista tuli niin pimeitä, kaikki valo kun loisti ulkoa, niin että itse uudet, valkoiset ikkunapokat jäivät ihan hämärään. Ei toimi silloin kun ideana on nimenomaan tuoda esiin ne pokat. Joten ei muuta kuin salama kameraan päälle ja valoa kansan lisäksi valokuviinkin ;)

Tässä siis muutama maistiainen uutukaisista :) (Älkää huomioiko remonttikamoja nurkissa.)


Ihan oikea kunnollinen kahva, josta kääntämällä partsin ovi aukeaa äänettömästi ja jouhevasti. Ja sisäpuolelle avautuva iso ikkuna:


Keittiön ikkuna:


Mä olen niin niin iloinen uusista ikkunoista! Jotenkin tuntuu, että koko huone raikastui pelkästään sillä, että tuli valkoiset ikkunanpuitteet :)

Tänä iltana en aijo muuta kuin löhötä ja kattoa töllöä, huomenna sitten alan laittelemaan kamoja paikoilleen ja paikkoja kuntoon. Kivaa iltaa teillekin!


14 kommenttia:

 1. Onnea uusista ikkunoista. :) Tulisipa meidänkin taloyhtiöön pian ikkunaremppa, ärsyttää nuo tummanruskeat ikkunapuitteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jen! Tiedän niin hyvin, miten tummanruskeat ikkunapokat ärsyttää, olihan ne mullekin arkipäivää vielä kolme vuorokautta sitten ;D Meillä kyllä ne vanhat ikkunapokat oli muutenkin suoraan jostain 70-luvun aamuhämäristä, siis kuluneet ja kaamean epäkäytännölliset. Esim. partsin uusi ovi on musta niin suorastaan ihmeellinen, kun se aukeaa hiljaisesti yhdellä kahvan kääntämisellä ja jää paikoilleen just siihen asentoon kuin sen haluan jättää ;D Vanha ovi kun auksesi ja sulkeutui kamalan räminän ja nitinän saattelemana ja huojui tuulessa auki ollessaan ilman ovistopparia... Ja vanha olkkarin iso ikkuna aukesi parvekkeelle päin, tämä aukeaa sisälle päin :) On tää ihan ihmeellistä tällaiselle 70-luvun lapsoselle siirtyä kertaheitolla 2010-luvulle =D

   Poista
 2. Todellakin aivan mieletöntä, miten valkoiset ikkunakehykset avartaa tilaa ja tuovat lisää valoa! Mielellään jossain vaiheessa näkisi myös ennen-kuvia? Ja ihan kohta näillä näppäimillä pääset sisustamaan kotiasi toiveittesi mukaisesti vaaleammaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irinaiseni! Ihan varmasti teen vielä sen ennen ja jälkeen postauksenkin, nyt vaan en malttanut millään olla postaamatta pikkumaistiasia, kun olen niin innoissani ;D Ennen-kuvia otin ennen lomalle lähtöä roppakaupalla kuitenkin... :)

   Musta tuntuu, että nää uudet ikkunat antoi mullekin lisää puhtia tän kämpän suhteen. Toivat vaaleutta ja valoa niin kotiini kuin sieluunikin ;D

   Poista
  2. Nyt säkin pääset ihan konkreettisesti ymmärtämään, miksi niin kovasti haluan "valkaista" mun kodin ja päästä ylimääräisestä roippeesta eroon. Visuaalisuuden lisäksi se vaikuttaa todella vahvasti myös mielentilaan.

   Poista
  3. Olet niin oikeassa Irina! Niinkuin yleensä :) Täytyy vaan toivoa, että mun puhdinpuuskani ei ihan heti lopahtaisi ;D Paljon on vielä matkaa nimittäin siihen seesteiseen ja vaaleaan unelmien kotiin...

   Poista
  4. Onhan se projekti kestänyt mullakin eikä se vieläkään ole valmis. Joten ihan rauhassa vaan, vaikka tiedänkin miten sitä tahtoisi kaiken tapahtuvan nopeammin! Jos (varmaankin kun) ei ole kaikkia isoja kalusteita yms. heti mahdollisuus valkaista, niin sekaan vaan kaikkea pientä valkoista/vaaleaa, niin vaikuttaa yleisilmeeseen. Tyynynpäällisiä, kukkia (teko-), torkkupeittoja, astioita, tauluja, muita tekstiilejä ja mitä nyt mieleen juolahtaakaan! Niin mä tein kun ei vielä ollut muutoin mahdollisuutta hankkia isompia juttuja.

   Poista
  5. Niin se täytyy tehdä, että pikkuhiljaa karsii ylimäärästä tavaraa ja pyrkii valkaisemaan olemassaolevia. Sais vaan edes äkkiä sen telkkaritason... Eiköhän sekin suht pian järjesty :)

   Poista
 3. Kova työ, mutta kyllä ehdottomasti kannatti tehdä, en ymmärrä miksi asuntoihin yleensäkään pitää laittaa tummia ikkunanpokia tahi ovia?? Kivaa ja aurinkoista iltapäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sitä 70-luvun tyyliä kai ne tummat ikkunapokat... ;) Nämä nykyisetkin on ulkopuolelta tummat, mutta sisäpuolelta vaaleat. Ikkunarempan infotilaisuudessa urakoitsija sanoi, että ne eivät ennen tehneet kaksivärisiä pokia, ja siksi vanhemmissa taloissa pokat ovat yleensä olleet niin tummat... Tiiä häntä sitten... :)

   Ihanaa iltapäivää sullekin Tuisku <3

   Poista
 4. Yesss! Hyvält näyttää...meillä oli kans kuukaus sitten ikkunaremppa ja ihanan valkoiset ikkunat :))) jeejee!

  Ihanat näkymät teidän partsilta näin ruskan aikaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sähän tiedät sitten ihan tuoreesta kokemuksesta, miten piristävä vaikutus tällaisella on! Nyt pitää vielä pari päivää odotella sälekaihtimien asennusta ennen kuin voi alkaa kunnolla laittaa tavaroita paikoilleen. Muuten homma on nyt valmis ja partsiltakin oli tämän päivän aikana kadonnut kaikki noi kuvissa pilkottavat remonttiroippeet :)

   Poista
 5. Tuntuu, että pelkästään valkoiset ikkunanpokat valaisevat koko huoneen ja ihan kuin ikkunatkin suurentuisivat :) Ihana raikastus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä sen sanoit Tsinnia! Ihan kuin ikkunatkin olisi suuremmat :D
   Kivaa iltaa :)

   Poista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)