tiistai 17. kesäkuuta 2014

Niin kaunis on kiireettömyys

Tiistaita, lähes talvista sellaista, täältä mökiltä Pohjois-Karjalasta!

En tiedä, onko tuo sana "talvinen" kovinkin masentava näin kesäkuussa, mutta tänään on todellakin hyytävä keli. Ei onneksi (toistaiseksi) vielä lunta ole tullut, mutta valitettavasti tämä kännykän mittari ei valehtele:

Toisaalta, mikäs sitten tätä parempi päivä olisikaan sisällä oloon, ja kuluneiden päivien kuvien ja tunnelmien muisteluun. Tiskit tosin tuolla tuvassa tiskaajaansa odottavat, mutta saavat nyt hetkisen odottaakin. Mihinkäs tässä kiire, valmiissa maailmassa... ;)

Ehdottomasti parasta täällä mökillä on kiireettömyys, se että voi jättää kaiken sikseen ja lähteä kuvaamaan kaunista peltoa, voi loikata pihamaalle auringon paisteeseen ja rentoutua hetkeksi. Tiskit eivät (valitettavasti) itsekseen katoa, ja ovat tuossa vielä puolen tunnin päästäkin, kunhan tää postaus on valmis.


Täällä sitä ollaan istuttu rannalla, kuunneltu tuulen suhinaa ja laineiden liplatusta. Ollaan saunottu, nautittu kesästä, luonnosta ja tapettu hyttysiä. Ollaan grillattu, istuttu takkatulen loimussa, ihailtu auringonlaskuja ja oltu vaan, justiinsa niinkuin muuta ei maailmassa olisikaan.

Täällä ollaan nautittu kukkaloistosta, kun luonnonkukat kilpaa hehkuvat niityillä ja teiden pientareilla. Jotain niin loputtoman kaunista ja ihastuttavaa on juuri kesäkuussa <3Alkuloman kohokohta koitti eilen, kun aivan ihana, maanläheinen ja kaunis Soili kävi täällä!! Näin Soilin ensikertaa viime kesänä, ja nyt tuntui siltä, kuin olisi tavannut kauan kadoksissa olleen rakkaan ystävän <3 Juttu luisti heti ja maailmanparannus alkoi aina eräistä palkokasveista viljakasveihin saakka ;D Siinä ohessa ehdittiin pohtia pääkaupunkiseudun ja Pohjois-Karjalan erilaista elämänrytmiä, mielikuvasisustaa meidän mökki ihan uuteen uskoon, uitella sormiamme ja kinttujamme puhdistavissa vesissä ja päivitellä epäkohteliaita kissoja... =D

Noi sievät ja hoikat sormet ovat Soilin. Tuo kaamea ja kuolonkalpea kinttu on mun... Vesi on meidän mökkilammen puhdasta ja raikasta vettä :)

Ja tiedättehän te, kuinka ne oikein hyvät bloggarit ottavat aina kuvia tarjoiluista, jotka ovat tietenkin silmiä hivelevän hienot. No, me taidetaan Soilin kanssa olla vaan tämmöisiä maalaistallukoita, kun se, mitä minä onnistuin meidän tarjoiluista ikuistamaan, oli tämä, tänä aamuna otettu kuva loppurääppiäisistä, ennenkuin pistin nuokin aamukaffeen kanssa parempiin suihin ;D

:DDDDDKivaa viikkoa kaikille!

16 kommenttia:

 1. Täällä satoi aamulla lunta ja räntää tunnin verran!!! Ihan kamalan kylmä ja töissä totesinkin, että nyt ainakin tiedän missä pohjoinen on. Sieltä tuleva tuuli oli jäätävä! Nautihan sä olostas siellä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän tuota kuvia netissä näin lumisista maisemista kesäkuussa... Kyllä se kesä tästä vielä kunnolla tulee, Ruut :)

   Poista
 2. Nyt tuli ikävä Pohjois-Karjalan mökillemme, mutta sinne päästään vasta heinäkuussa muutamaksi päiväksi. Siellä on se minun sielunmaisemani. Nyt täällä Varsinais-Suomessa tänään ei tullut lunta, tuli aamulla rakeita ja lämpötila oli 6 astetta.
  Ihanaa lomaa ja mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Lady! Teilläkin on mökki Pohjois-Karjalassa!!?! Täällä on minunkin sielunmaisemani <3

   Poista
 3. Oi, pääsisipä useammaksi päiväksi maalle rentoutumaan, vain olemaan ja ihan luvalla. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs se mökillä olossa onkin ihan parasta <3

   Poista
 4. Kuulostaa kyllä niin rentouttavalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut tosi ihanaa ja rentouttavaa, Jelenaiseni <3 Kaukana kavala maailma ;)

   Poista
 5. Voi Dara en tiedä miten tän nyt sanoisin vielä enemmän, mutta oli ihan m a h t a v a a nähdä sinua, maalaistallukkaystävää <3 Ihana oli käydä, olla, höpötellä, uitella tassuja, sisustella ;D. Olit niin ajattelevaisesti löytänyt noita ****keksejäkin :)

  Voi valtava, että olet niin valloittava persoona :) Haleja hana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hana <3 <3 <3 Oli niin ihanaa nähdä sut taas!! Vain täällä Pohjois-Karjalan metsissä sinun kaltaisiasi kaunokaisia kasvaa <3

   Poista
 6. Me taidetaankin olla "lähes mökkinaapureita"! :) Me suunnataan Kiihtelysvaaraan juhannukseksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No wau! Tämähän on suosittua seutua! En kyllä yhtään sitä ihmettele ;)

   Poista
 7. Mökkeily on aivan ihanaa ja ah vain se oleminen :) Kateeksi käy kun on noin ihanat maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tsinnia! Lisää kuvia ihanista maisemista on vielä tulossa :)

   Poista
 8. Siis niin ihania kuvia <3 Kesä oikein huokuu noista ja juuri se kiireettömyys. Ihmisen parasta aikaa :))

  VastaaPoista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)