keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Päiväkahviseuraksi auringonpaiste

Ihanaa kun kesä on vihdoin tullut ja aurinko paistaa! Ja hiki tietenkin virtaa kun hellettä piisaa, mutta en viitsi valittaa. Kun on koko alkukesän valittanut liian kylmistä ja sateisista keleistä, ei parane alkaa valittamaan helteestä heti, kun se sitten tulee ;)


Me ollaan vieläkin mutsilassa kukkavahtina, ja mikäs täällä on ollessa, kun oma kaunis terassi ja sauna ja kaikkea. Kissatkin viihtyvät, kuten eilisestä postauksesta kai selvisi ;) P:n aika menee päivisin töissä, ja minä oloneuvoksettarena teen lähinnä mitä mieleen juolahtaa. Eilen juolahti mieleen siivota terassia ja ottaa siitä kuvia. Siivouksen päätteeksi sitten maistuikin tuokio siistin ja aurinkoisen terassin, kahvimukillisen ja naistenlehden kaverina.


Ne varsinaiset terassikuvat ovat vielä kamerassa, kuinkas muutenkaan ;) Tavoilleni uskollisena räpsin niitä vähän joka välistä, kulmasta ja etäisyydeltä ja tosi monta kerrallaan, joten karsintaa on taas luvassa ennenkuin voin ajatella niitä julkaisevani. Tuli kyllä siinä kahvia hörppiessä mieleen, että voisi kokeilla vaihteeksi toisenlaistakin taktiikkaa kuvaamisen suhteen. Jos vaikka miettisi hyviä kuvakulmia etukäteen, ottaisi ns. mallikuvat ja niiden perusteella päättäisi, mistä kulmista on fiksuinta lähteä kuvia ottamaan kunnolla. Ainakin liikkumattomia kohteita voisi noinkin yrittää kuvata: toisin kuin kissat, joku terassin kukka-asetelma ei ainakaan kyllästy ja kävele tiehensä juuri kun olet päässyt oikein hyvään valokuvaamisasentoon... 

Oli miten oli, tuollainen oma terassi on kyllä minusta aivan ihana! Huolisin sellaisen meillekin. Jotta kahvinihetkeni kesäisyys oikein korostuisi, kiinnittäkää toki huomiota kahvimukin peräti "kesäiseen" kuvaankin ;) Ei taas eräällä paljon ajatus aivoissa luistellut tuon mukin valinnan suhteen... ;D


No, maistui se kahvi hyvältä mukista huolimatta, eikä minun kesäfiilikseni häiriintyneet yhtään! Minä istuin terdellä ja otin aurinkoa, kissat loikoilivat vähän matkan päässä ja ottivat varjoa. Kiva kesäinen hetki :)
Jospa mä nyt lähden sitä terassikuvasumaa purkamaan ja palailen niiden kanssa tänne blogin puolelle vaikka huomenissa :) Kivaa ja helteistä keskiviikkoa kaikille!
6 kommenttia:

 1. Talvinen kuva sopiikin tähän lämpöön...viilentää vähäsen..:)

  VastaaPoista
 2. :D Muki :D ... no mut eihän tonttuja parane (lue: sovi, <- lue: pidä) unohtaa kesälläkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soili! Sinä sen sanoit! Tottatosiaan, ei sitä ainakaan vanhan kansallisperinteen mukaan pidä tonttuja unohtaa kesälläkään. Niitähän pitää kunnioittaa, eräitä jopa suorastaan palvoa, ympärivuotisesti! Muuten ne saattavat vetää herneen nenään, alkaa pitää öisin mekkalaa, sotkea vilja-aitat, muuttaa pois ja viedä talon onnenkin mukanaan ;D

   Poista
 3. Ihanaa lomaa ja ihanaa kesää! Kauniita kuvia <3

  VastaaPoista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)