perjantai 31. tammikuuta 2014

Polkkaa, shakkii ja murretta

Pitäs tehä postaus omalla murteella. Siis silleen miten ite puhuu. Ei välii, mistä aiheesta sen tekee, kuhan skriivaa niinku puhuis ääneen jollekin. Nii Tiia Black + White = Grey blogista käski ku mulle tämmösen haasteen ennen jouluu laitto. Kiitti vaan Tiia haasteesta ja sori et oon pikkusen myöhäs ;)

Aluks aattelin et tekisin tän postauksen silleen, et ottaisin sitä varten kuvia täst mun kotikaupungista eli Vantaasta. Kylhän se kotipaikka aika oleellisesti kuitenki murteeseen vaikuttaa. Mut sit ois pitäny lähtee vekka täält kotikylältä ja mennä dösällä vaik Tiksiin. Siel olisi sentään ollu vähän fiksumpiiki kuvauskohteita ku tää 60- ja 70-luvuilla kiireesti kokoon kyhätty susiruma betonilähiö. Arvaahan sen, emmä saanu aikaseks ;D No, horisen nyt sitte ihan jotain muuta...

Mä kävin eilen illalla Prisman sivuilla tsekkaamas mitä kivaa himaan sieltä löytyis. Tänään tuli liksa ja mulla on pakkomielle hankkii jotain pientä piristettä. Hokasin heti etusivulta, et House-sarjaan on tullu tosi kivannäkösii uutuuksii! On tollasta vinoraitakuosia nimeltään Polkka, ja salmiakkikuvioita nimeltään Shakki. Löytyy pussilakanoita, pyyhkeitä, patalappuja, tyynyjä, huopia, mukeja jne. Ja ku väritkin on just hyvät, eli mustaa, valkosta ja harmaata, ni mähän tykkään! Tekasin sit pari kollaasii House-sarjan herkuista :D

Makkariin mä huolisin tuolta vaik mitä, mut tässä ny pussilakanasetit Pick'n Mix Shakki ja My Love. Ja sit tollanen jännän näkönen kattolamppu!

Olkkariin ottasin tietty koristetyynyjä ja vaikka torkkupeiton. Mistähän se muuten johtuu, et mun silmät kiinnittyy aina just koristetyynyihin ja torkkuihin? ;D Välillä oikein ärsyttää, ku ei niitäkää hirveen paljoo tartte kuitenkaa kerralla olla...
No mut nää voisin ottaa, eli torkkupeitto Pick'n Mix Polkka, Shakkia pari tyynyy ja ton tähtityynyn. Tähti on Prisman sivujen mukaan beige, mut ainakin tässä kuvassa se näyttää musta ihan harmaalta. Vai oonks mä vaan värisokee?

Keittiöönhän tuolta löyty vaik mitä! Siis aivan ihanii patalappuja, keittiöpyyhkeitä, essuja, astoita jne. Tota keittiöpyyhesettii saa mustavalkosen lisäks harmaavalkosenakin. Mulla kyllä on jo sen verta paljon keittiöpyyhkeitä, et tuskin kolmee lisää tuun ostamaan. Jos niitä yksittäin sais, ni hankkisin ehkä tollasen Shakki-kuvioisen pyyhkeen...

Noihin mukeihin mä rakastuin ihan heti! Voi että on ihania! Mä HALUUUUNNNN!!!! ;D


Huomenna meil olis tarkotus mennä mutsille saunomaan. Ja Hyvinkäällähän on Prisma... ;)
No, ainaki Flowssa käyn ku tartten uuden shampoon!

Kivaa perjistä kaikille!
Löytyks näist mitään mikä teihin iski?


(Postauksen kaikki kuvat löytyy täältä.)

Edit: Siis voiks ihminen enää enemmän lahoaivo olla ku mä??? Mun nii piti haastaa kaks bloggaajaa mukaan tähän, mut unohdin tietty aivan täysin! En tiiä onks nää kaks jo saaneet tän haasteen, mut kuiteski haastan ne!

Modernisti kodikkaan Kerttu käyttää aina blogissaan niin siistiä yleiskieltä rennolla otteella, että haluisin kuulla miten kieli muuttuu omaa murretta käytettynä :)

White Starin Suffeliinilta taas tulee blogiinkin joskus niin herkullisen kuulosia murreväännöksiä, et oispas vaan kiva saada kokonainen postaus nauttii siitä murteesta :)

 

15 kommenttia:

  1. Onpas hauska kerrankin lukea postausta ihan puhekielellä! :D
    Ihania juttuja löysit Prisman valikoimasta, varsinkin nuo tyynynpäälliset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhii, kiva et diggasit postauksesta!

      Niinpä, ne tyynynpäälliset... Mä oon ihan romuna täällä, kun en tiedä minkä tyynynpäällisen huomenna piristeeksi hankkisin ;D Noiden lisäksi kun muissakin sarjoissa olisi tosi houkuttelevia vaihtoehtoja...

      Poista
  2. Hauska murre:)! Ja onpa muuten ihania mustavalkoisia juttuja! Etenkin tykkäilen noista shakkityynyistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Murteel oli aika kivaa tehä tää :D Mä tykkään suomen kielestä, minusta se on kaunis, rikas ja vivahteikas kieli, ja mä rakastan sen murteita, ainakin melkein kaikkia... ;) Muhun kanssa iskee toi Shakkikuvio nyt kovaa.

      Poista
  3. Parempi myöhää kuin ei millonkaan ;). Tosi kiva, et sie tartuit tähä haasteesee :).

    Mie oon kans ihastellu noita Housen uutuuksia, täydelliset värit! Pitäs vissii joku kerta käyä Prismas pyörähtää ja hypistellä noit kaikkii ihanuuksii iha livenä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Tiia!! Tietenki mä haasteeseen tartuin, kesti vaa vähän, ku ne ekat suunnitelmat oli nii korkeelentosii... ;D

      Mä kyl käyn huomen Prismas hypistelemäs noit juttui! Ja jotain meinaan niinku takuulla sielt ostaakki :D Ku vaa nyt osais päättää et mitä...

      Poista
  4. Pari mustavalkoista mukia voisi olla kiva piristys keittiöön. Voisivat jopa olla ihan esillä eikä kaapissa piilossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaas vaan, kuka kerkes jo pari mustavalkoista mukia hankkimaankin... ;D

      Poista
  5. Hih... kiitti haasteesta! Täytyypä katsoa saiskos tuon toteutettua jossain välissä... ;D Tänään just selasin uusimman Yhteishyvä lehden ja samoja tuotteita bongasin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos jaksat toteuttaa tän :) Musta olisi niin kiva kuulla sun murretta!

      Poista
  6. Heippa! Haasteeseen vastattu: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2014/02/postaus-omalla-murteella.html

    :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wautsi Kerttu! Sähän olit ripeä! Kiitos että lähdit mukaan :)

      Poista
  7. Hih! MISTÄ löysit tuon raidallisen torkun? Ihana!

    Ihana kuulla susta pitkästä aikaan <3 <3

    HEYYY, takaisin bloggerissa. Muistathan päivittää osoitteen: LLOVEYOURSELFF.BLOGSPOT.FI

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MURMELI!!!!!!!! <3 <3 <3

      Tervetulloo takaisin bloggaamaan ja bloggeriin! :) Osoite näköjään löyty jo valmiiksi, ainakin postaus on tullut näkyviin :) JEEEEEJEEEEEEJEEEEE, sä oot takaisin ja mä oon niin onskuna!!! ;DD

      Raidallisia torkkuja saa Prismasta ainakin. Hyvinkään Prismassa näin sellasia viime viikonloppuna, mut en ostanut kuitenkaan :)

      Poista
  8. Todella ihanan näköisiä :). Mä en tiedä passaisko meille kotiin tuollaiset, mutta oon jotenkin ihastunut just ton tyylisiin astioihin tai vuodevaatteisiin.

    VastaaPoista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)