lauantai 7. toukokuuta 2016

Pieni askel ihmiskunnalle...


Mä en ole tänä vuonna kissojen hiekkalaatikoita juuri putsaillut. Jos olisin istunut lattialle jotta voisin ne putsata, en olisi yksinkertaisesti päässyt enää ylös. Joten koko kevään P on huolehtinut paitsi meidän oman vessan, myös kissojen vessojen puhdistuksesta.

Kolmisen viikkoa sitten päätin että nyt on aika kokeilla. Päätin olla rohkea. Sitä paitsi Taavi oli juuri käynyt vääntämässä laatikkoon niin veret seisauttavan hajuisen uroskakan, että silmissä kirveli ja henkeä salpasi. Joten minä vyötin kupeeni, keräsin hiekkalapiot ja tyhjän roskapussin kainalooni, vedin syvään ilmaa keuhkoihini ja istahdin lattialle putsaamaan laatikkoa. Kun homma oli ohi, koitti se todellinen tulikoe. Minä otin toisella kädellä tukea lattiasta, toisella tuolista, asetin kipeän jalkani ponnistusvalmiuteen, lääkärini ohjeiden mukaan laskin sille painoa kivun mukaan - ja ponnistin itseni seisomaan!

Se onnistui! Mä tein sen! Jeeee!
Pieni askel ihmiskunnalle, mutta valtava harppaus minulle!


Olen koko kevään kävellyt joka ikisen askeleeni kahta kyynärsauvaa apuna käyttäen. Juurikaan kotitöitä en ole pystynyt tekemään. Ainoastaan tiskikoneen tyjennyksen ja täytön sekä pyykin pesun otin huolekseni heti kotiin Vantaalle päästyämme. Pyykkikoneen täyttö onnistui vessanpytyltä käsin ja tiskikoneen tyhjennystä ja täyttöä varten mulla oli yksi keittiön tuoleista tiskikoneen luona. Sillä istuen avasin koneen ja tyhjensin sen yksi astia kerrallaan, nostaen astian ensin tiskipöydälle ja siitä pitkin pöytätasoja pikkuhiljaa siirrellen sen kaapin luo, jonne se kuului. Kahta kyynärsauvaa käyttäessä kun yhtään ainutta askelta ei voi ottaa kädet vapaina. Tällaisella systeemillä tiskarin tyhjäämiseen sai tuhrattua aikaa helposti yli puoli tuntia. Ja vartti siihen päälle sen uudelleen täyttämiseksi. Mutta mitäs muuta mulla olisi kuin aikaa maatesani kotona päivät pitkät!

Muutama viikko sitten päätin siirtyä kävelyssä pikkuhilja yhden sauvan taktiikkaan. Voi mikä suunnattoman vapauttava tunne! Siis mulla oli, herrajestas sentään, kävellessäni toinen käsi vapaana kantamaan mukanani mitä halusin. Ensimmäisen viikon käytin yhtä sauvaa vain tiskikonetta tyhjentäessäni ja täyttäessäni, ja homma, joka koko kevään oli kestänyt sen n. 45 minuuttia, lyheni kertaheitolla reiluun varttiin! Sittemmin olen alkanut könkkäämään yhden sauvan taktiikalla aina täällä sisällä kotona. Ulkona käytän vielä kahta sauvaa, sillä ulkona ei ole lähellä seiniä, joista ottaa tukea tarvittaessa.

Pieni askel ihmiskunnalle, mutta käänteentekevä loikka minulle!


Oottakaa vaan! Kun mä pääsen eroon kipsistä ja toisestakin kepistä, täällä alkaa juhlat! Lupaan tässä ja nyt raportoida riemulla sen hetken, kun voin ihan itse hoitaa erään suuresti inhoamani kotityön, eli imuroimisen! ;D


Keltaisen toukokuun kunniaksi, kuvituksena tässä postauksessa olen käyttänyt viime kesänä ottamiani auringonkukkakuvia :) Aurinkoisia päiviä itse kullekin!14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niinpä!! JEEE! Otin muuten just tänä iltana kokonaista kolme askelta ilman keppejä!
   Kiitos paljon ihqu Irkku <3 <3

   Poista
  2. Juu, huomenna taas muutama askel... Ja varmaan tässäkin tulee vähän takapakkia. Kun siirryin yhden kepin taktiikkaan, noin viikon jälkeen sain taas hirveitä särkyjä ja jalka turposi vähäsen. Niistä selvittiin viikon panadol-kuurilla ja parin päivän paluulla kahteen keppiin. Silloin olin yhteydessä ortopediini, joka vakuutti mulle, että tällainen pieni takapakki on normaalia. Joten oletan, että se tulee taas, mutta enää se ei pelota :)

   Ihanaa muuten huomata, että on joku muukin, joka jaksaa intoilla kävelemään opettelusta aikuisiällä =D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Jee!! Kiitos Jossu kannustuksesta <3 Kohta mä tanssin polkkaa tällä jalalla... =D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta Hannele! Empä olisi vielä vuosi sitten uskonut intoilevani siitä, että saan opetella uudestaan kävelemään ;)

   Poista
 4. Innostut pian imuroimaan naapurissakin, kun oikein vauhtiin pääset!

  Auringonsäteitä viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa Isla! Se jos tapahtuu, niin saat raijata mut hullujen huoneelle rauhoittumaan =DD

   Poista
 5. Wau, hieno homma, pikkuhiljaa etiäpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tää etenee pikkuhiljaa. Olen jo ottanut avattavaa kipsiä pois pariksi tunniksi päivittäin :)

   Poista
 6. Ihan mahtavaa! Pitää tulla ajan kanssa kurkkimaan tarkemmin blogiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka mukavaa, että eksyit blogiini Laura! Lämmin kiitos kommentistasi, mä tässä olen yritellyt herätellä tätä blogia henkiin taas :) Ja lupaan tulla vastavierailulle sun blogiin ihan piakkoin!

   Poista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)