perjantai 24. heinäkuuta 2015

Terassivuosi - osa 5

Ystävät rakkaat, terassivuoden päätösjakso on koittanut. Vuorossa on nyt se kaikkein kukkein ja kaunein, siten myöskin kuvarikkain, osio koko sarjasta. Tässä on mutsilan terassin kesä!Terassia hallitsee yksinoikeutetusti kirsikkapuu, joka tänä kesänä on alkanut tekemään marjaa ihan urakalla. Erinäiset pikkuötökät ovat olleet puun riesana jo vuosia. Tänä kesänä mutsi istutti samettikukkia sen juureen, koska oli lukenut jostain, että ne ehkäisisivät ötökkäsatoa itse puussa.Kirsikkapuun oksanhaarukoihin minä ja mutsi viriteltiin akukesästä pari kukkaa ruukkuineen. Koristeeksihan noita ajateltiin, sekä myöskin kissaesteeksi. Meidän Viljamihan keksi keväällä mökillä puihin kiipeilyn riemun, ja sitä samaa lajia se toki olisi halunnut toteuttaa myös mutsin terassillakin.


Varsin pian kuitenkin huomasimme, että kukat eivät viihtyneet kirsikkapuun lehtien varjossa. Eivätkä ne sitäpaitsi edes estäneet Viljamia toteuttamasta suunnitelmiaan. Hetkiseksi kun silmä vältti, puussa se kekkuloi aivan onnessaan =DTerassin kaunistus näin kesäisin on minusta edelleenkin mutsin kaunis ruokailuryhmä. Se on vaan niin ihana; valkoinen, siro, kaunis ja käytännöllinen! Se on riittävän pieni mahtuakseen juuri sopivasti tuohon terassin kulmaan, silti niin tilava, jotta sen ääressä syöminen onnistuu mainiosti.


Kiinnittikö joku huomion tuohon lyhtyyn terassin pöydällä? Siitä on tulossa piakkoin ihan oma postauksensa ;)

Kukkia ei mutsilan terdeltä puutu. On samettikukkaa, neilikkaa, verenpisaraa, orvokkia, krassia, ja tietenkin vanha, kaunis pallotuija. Unohdinkohan mä nyt jotain?


Terveiset vaan äitille ja kiitokset terassin ja kämpän lainasta tänä kesänä ;D Jospa mä kohta puoliin siirtyisin kotiin täällä bloginkin puolella...

Mukavaa viikonloppua kaikille <34 kommenttia:

 1. Viihtyisä terassi! Toimisikohan tuo samettiruusujen istutus omenapuiden juurelle ja häätäisi pikkuitikat ja murkut, jotka tekevät verkkoa lehtiin?
  Klikkauduin jäseneksi. Tervetuloa vastavierailulle Kristallikimaraan: http://kristallikimara.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon viestistäsi, Mysterious M! Sorry, olen tosi myöhässä tän vastaamisen kanssa, mutta tiedustelin äidiltäni samettikukan vaikutuksista kirsikkapuuhun. Hän sanoi, että selvästi on ollut vähemmän ötököitä nyt tänä kesänä kuin edellisinä. Omenapuista ei valitettavasti ole kokemusta, mutta suosittelen kokeilemaan samettikukkaa siihenkin :)

   Kiitos sinulle kun vierailit täällä, löysinpä ainakin sinun blogisi <3

   Poista
 2. Kukkein ja kaunein - CHEK!!!! Ihanalta näyttää ja paljon olet nähnyt vaivaa tuohon näkyyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marika! Terassin eteen en kyllä ole vaivaa juurikaan nähnyt, sillä mutsin terassi se on ja mutsi sen on sisustanut ja kuntoon laittanut! Mä olen vaan saanut nautiskella siitä ;) <3 Mutta tosi kaunis se on minustakin <3

   Poista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)