maanantai 3. helmikuuta 2014

Purnukkavuoren pienennystä - tammikuu 2014

Vuoden 2014 ensimmäinen kuukausi sujui kosmetikkan vähennysprojektin  suhteen varsin mallikkaasti. Varastoni pienenivät yhteensä neljällä tuotteella. Loppuun sain viisi ja yhden ostin lisää. Tää tuntuisi olevan mulle suht normaali saldo, ja joulukuisen mahalaskun jälkeenhän tää tuntuu suorastaan mahtavalta lopputulokselta ;D

Erisanin puhdistusvaahto ei ehtinyt ihan loppua, mutta vein sen jämät mutsilaan, jotta ei tartte aina raahata putsaria mukanaan kun sinne menee. Onpahan ainakin poissa minun varastojani rasittamasta ;) Tämä oli minusta aika perus putsari. Ei kuivattanut ihoa, mutta putsasi sen ihan kelvollisesti. Vaahto oli mukavan kiinteää ja tuote on tuoksuton. Ihan jees, vaikka vähän tylsän tuntuinen...

Viimeistä pisaraa myöten loppuun kului niinikään Erisanin kosteusvoide kasvoille. Tästä ihan tykkäsin, vaikka tuntuikin keveytensä vuoksi mun naamalleni parhaalta kesäaikaan. Näin talvisin ihoni haluaa jotain vähän tukevampaa naamarasvaa.

(Vasemman puoleinen kuva: Soap Factory)

Tiensä päähän tuli myös kotimaisen saippuavalmistajan Soap Factoryn kerrassaan herkullinen Juicy-palasaippua. Tästä mä tykkäsin oikein kovasti! Saippua oli kaunis kuin kuva ja tuoksui miedosti ihanan hedelmäiseltä jollain raikkalla merellisellä vivahteella höystettynä. Pesutuntuma Soap Factoryn saippuoissa on aina ollut mulle mieleen; putsaa hyvin muttei kuivata käsiä jatkuvassakaan käytössä juuri lainkaan :)

Lidlistä ostamastani Cien-merkkisestä dödöstä ei paljoa ole sanottavaa. Tuoksu oli ihan ok, purkki ulkonäöltään tollanen ihan perus vaaleanpunaisella höystetty tyttömäinen malli. Minä tykkään enemmän sellaisista purkeista, joita säilytetään korkki alaspäin. Tätäkin piti taas kenottaa ylösalaisin muutaman päivän, että sai viimeisetkin vihellykset käytettyä siitä. No, senkin vielä kestää hyvin, mutta yksi niin suuri miinus tässä dödössä oli, etten aio uudelleen enää hankkia: tämä oli ihan tolkuttoman hidas kuivumaan! Sellaista ominaisuutta mun on hankala hyväksyä. Mulla on yleensä aamuisin kuitenkin sen verta kiire aamutoimien kanssa, etten tosiaan kerkeä puolta tuntia kuljeskella ilkosillani räpylät kohti kattoa dödön kuivumista odotellessa!


Tammikuussa Kuukauden Kuningatar oli Flow kosmetiikan ihanan lempeä Kehäkukka shampoo erittäin rasvoittuville hiuksille, jonka sain syyskussa mutsiltani lahjaksi. Alun tahmeilujen jälkeen tukkani on suorastaan rakastunut tällaiseen sulfaatittomaan luomushampooseen. Se pesee hiukset puhtaiksi, mutta ei kuitenkaan nitisevän puhtaaksi. Tämä oli just sopivan hellä shampoo minun joka-aamuisiin suihkuhetkiini <3 Toisaalta, jos tukkani pääsee kovin rasvaiseksi, käytän mieluummin sulfaatillista shampoota kertapesussa saadakseni varmasti kaikki rasvat kuontalosta pois. Mutta säännöllisessä käytössä tämä shampoo osoittautui aivan loistavaksi!

Joululomalla mutsilassa ollessamme käytin mutsin varastoista ihan tavallista shampoota ja heti parin pesun jälkeen meni tukka sähköiseksi ja jotenkin kuivan tuntuiseksi. Oikein alkoi ärsyttämään, ja olin iloinen, kun kotiin palattuamme pääsin taas käyttämään tätä Flown ihanaa palikkaa :) Sen verran suuren surun sen loppuminen sai aikaan, että toissapäivänä kävin ostamassa uuden shampoon Flow kosmetiikan myymälästä Hyvinkäältä. Mutta se ostos menee vasta helmikuun saldoon ;)

Yksi kosmetiikkaostos tammikuulle sentään saatiin. Joulukuussa loppuneen hoitoaineen tilalle hankin TRESemmen silikonittoman Naturals hoitsikan. Tarpeeseen tämä tuli, eli en laske sitä repsahdukseksi :)


Kokonaissaldo purnukoiden vähennyksessä jäi mukavasti plussan puolelle. Minä olen tyytyväinen :)

Soap Factoryn Juicyyn ja muihin saippuoihin voit muuten tutustua täällä, ja Flow kosmetiikan shampoot löydät täältä :)

Muksaa maanantai-iltaa ja veikeää viikkoa kaikille!




4 kommenttia:

  1. Heippa, tiesitkö että naisten ei pitäisi käyttää dödöjä joissa on alumiinia, se saattaa aiheuttaa rintasyöpää. Olen pikkuhiljaa siirtymässä luonnonkosmetiikkaan, mutta olen kamalan allerginen ja kaikki tuotteet eivät sovi, minkälaisia nuo shampoopalat on? Hoitavatko myös hiuksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus muistan jotainlukeneeni tosta rintasyöpäjutusta, mutta silloin siitä ei muistaakseni ollut vielä mitään tutkimuksia ainakaan olemassa. Olen pari kertaa kokeillutkin sellaista alumiinitonta deodoranttia, mutta palannut sit takaisin antiperspirantteihin, koska ne kokeiluni pettivät kesken työpäivän... :(
      Täytyy varmaan hankkia joku alumiiniton dödö taas ja testata alkuun vaikka viikonloppuisin. Töissä on aika ikävä alkaa haisemaan kesken päivän ;)

      Shampoot ovat minusta hyviä. Varsinaisesta hiusten hoitamisesta en tiedä, mutta eivät sulfaatittomina ole kuitenkaan niin voimakkaasti peseviä kuin sulfaatteja sisältävät shampoot. Mulle tällainen kevyemmin pesevä shampoo tuntuisi ainakin näin talviaikaan sopivan hyvin, koska pesen tukkani joka aamu kuitenkin, joten se ei mitenkään tahmaa tihkuvan superrasvaiseksi pesujen välissä ehdi.

      Poista
  2. Ihan kelvollinen lopputulos sulla tammikuun osalta. Mun pitäisi kans alkaa pitää kirjaa mahdollisista kosmetiikkaostoksista ja laittaa se info aina noihin kuukausittaisiin koosteisiin. Tällä viikolla onkin tulossa pari tuotetta testaukseen, joten ne kasvattavat helmikuun saldoa. Tai vähentävät, miten sen nyt ottaa. Lisäksi sain äidiltä nestemäisen käsisaippuan, jonka tuoksusta hän ei pitänyt, joten laatikossa on taas yksi tuote enemmän... juuri kun pääsin vauhtiin palasaippuoitteni tuhoamisessa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ookki ihan mukava loppusaldo :)
      Rupee säkin vaan pitää kirjaa niistä muistakin kosmetiikkaostoista/-lahjoista kuin pelkistä repsahduksista! Vaikuttaahan nekin kuitenkin siihen kosmetiikan kokonaismäärään, ja sitähän tässä vähentämässä ollaan :)

      Poista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)