torstai 30. huhtikuuta 2015

Melkein 10 kuvaa kesään - huhtikuu 2015

Kas niin, armaat ystävät. Olen tietenkin jo niin laiska, että siitä voisi kehittää taiteenlajin, mutta hei, rajansa kaikella. Näin huhtikuun viimeisenä päivänä, vappuaattona, lienee aika vihdoin julkaista se huhtikuun kuva siitä samasta maisemasta, jota olen syyskuusta alkaen kuvannut. Kuva ei paljoa poikkea maaliskuusta, pikkuisen on vihreämpää toki.

Tällä kertaa kuvaamista ei häirinnyt päivänvalon puute, sillä päivät ovat jo huhtikuussa olleet niin pitkiä, ettei mulla ole ollut ongelmaa olla kuvaamassa valoisaan aikaan. Nyt ongelmia asettikin yllättäen aurinko. Ns. oikean kuvaamispäivän aikoihin täällä paistoi aurinko ja keli oli kuin morsian. Minä otin kuvia samasta maisemasta monena päivänä moneen eri aikaan. Ja aina kuvista tuli ihan hirmuisen tummia! :(  Jotenkin tuo tienpätkä tuntuu jäävän varjoon, paistoi aurinko sitten mistä suunnasta hyvänsä. Otin kuvia aamulla ennen töihin lähtöä, kun aurinko nousi viistosti takaa, kokeilin töistä tullessa iltapäivällä, kun aurinko paistoi viistosi edestä. Ja molemmissa tapauksissa tausta loisti, mutta itse tie jäi pahasti varjoon. Viikonloppuna kävin keskellä päivää koklaamassa onneani, muttei tuonut sekään toivottua lopputulosta. Ihan illalla, suoraan vasten auringonlaskuakin kävin kerran kuvaamassa. Tosi upea oli se auringonlasku, mutta itse tuota tienpätkää ei meinannut edes löytää kuvasta kaiken sen taivaanrannan väriloiston edestä...

Lopulta luovutin, ja hyväksyin sen, että kaikkein selkeimmän kuvan tuosta tiestä tähän aikaan vuodesta saa pilvisenä päivänä. Tämä kuva on otettu 19.4. iltapäivällä, jolloin taivas oli pilvinen mutta tyyni. Ja silti tässäkin kuvassa on kirkastusnamiskuukkelia käytetty, jotta kuvasta jonkinmoinen tulisi. Huoh...

No, tuli kuvattua sentään, ja jopa näin ihan yhdennellätoista hetkellä postattuakin ;D Ja tässä vielä kollaasit aiemmista kuvista:
Ihanaa pitkää viikonloppua kaikille!! Ja riehakasta vappua!! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)