tiistai 2. syyskuuta 2014

Vähän tyylikkäämpi versio

Ihan ensimmäiseksi, sydämelliset kiitokseni kaikille teille ihanista kommenteistanne viimeiseen postaukseen! Todella hyvä mieli tuli jokaisesta niistä, ja pikkukisu on ihan hirmuisen suloinen tapaus <3 <3 Täällä tutustuminen edistyy joka päivä vähäsen, Taavi suhtautuu uuteen tulokkaaseen jo oikein hyvin ja Viivikin murisee sille päivä päivältä vähemmän ;) Pikkuhöttiäinen itse käyttää päivänsä ja yönsä leikkimiseen (eli täyskohellukseen), syömiseen ja nukkumiseen. Nukkumispuolen tuo hoitaa mieluiten päiväsaikaan ja yöllä on sitten vähän väliä hulinat käynnissä ;D

Sitten itse asiaan. Ystävät, jotka remontoivat täysin kelvollisia keittiöitään, ovat toisinaan käteviä olla olemassa. Varsinkin kun ne käyttävät hyödykseen remppataitoisia kavereitaan, voi heiltä saada sitten vaivannäöstään korvaukseksi vähän käytettyä ja hyvää keittiökamaa puoli-ilmaiseksi tai täysin maksutta. P:n ystävä teki taannoin asuntoonsa täydellisen keittiöremontin, jossa P itse oli auttamassa tosi paljon niin maalaustöiden kuin asennustenkin suhteen. Vanhasta keittiöstä jäi sitten remontissa yli vain muutaman vuoden vanha, erittäin hyväkuntoinen hella keraamisella liesitasolla. Mitoiltaan se sopi meidän keittiöön kuin nakutettu ja saimme sen itsellemme parinkympin nimellistä korvausta vastaan. Ja meidän keittiö astui jälleen askeleen tälle vuosikymmenelle ;)

Kuvia vanhasta hellasta voi käydä kurkkimassa tästä postauksesta ja kuvia melkein uudesta keraamisesta liedestä tulee nyt :)Kyllä tuollainen keraaminen liesitaso antaa heti modernimman ilmeen keittiöön. Yleisvaikutelma muuttui minusta jotenkin siistimmän oloiseksi. Keraaminen liesitaso myös puhdistuu minusta näppärämmin kuin olin aluksi pelännyt ja toimiikin vanhaa nopeammin ja tehokkaammin. Levyt lämpenevät nopeammin ja lämpötilan säätömahdollisuuksia on enemmän kuin vanhassa. Myös uuni tuntuu tässä tehokkammalta. Mä tykkään kovasti ainakin tähän mennessä :) Varsin vähn aikaa tässä tosin käyttöä on ehtinyt kertymään, joten en varmaan kaikkia keraamisen lieden ominaisuuksia ole vielä eds huomannut...Mitäs pidätte? Ja jos jollain on antaa hyviä vinkkejä ja neuvoja tällaisia liesitasoja koskien, niitä otetaan erittäin ilahtuneesti vastaan! :)11 kommenttia:

 1. Kyllä keraaminen liesi on kaunis - paitsi huushollissa, jossa asuu sottapyttyjä - niinkuin nyt meillä. Kun pari vuotta sitten uusittiin liesi, olisi isäntä halunnut keraamisen liesitason. Minä en - tiedän, millainen se olisi ollut jo muutaman viikon jälkeen;) Siispä meille hankittiin tavallisilla keittolevyillä oleva kiertoilmauuni. Ja olen ollut tyytyväinen. Mutta jos meidän isäntä oppisi siivoamaan jälkensä liedeltä, ottaisin heti tuollaisen keraamisen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kamalaa! Meneeköhän toi meilläkin rumaksi, kun ei varsinaisia siisteyden sipuleita olla täälläkään... Toistaiseksi ainakin tosin sekä mä että P ollaan kiitettävän ahkerasti hellaa pyyhitty, jospa sama jatkuisi sittenkin, kun siitä uutuudenviehätys haihtuu ;)

   Poista
 2. Oon vähän kade, meillä kun on 16 vuotta vanha lieden rotisko edelleenkin, vaikka jo vuosi sitten piti ostaa uusi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, sitten kun te lietenne uusitte, niin siitä tulee varmaan niin hieno, että mä tuun sitten sun blogiin vihertämään kateudesta :D Mutta kiitos Jossu! Olen kyllä tyytyväinen :)

   Poista
 3. No kyllä kelpaa!! Mä niin haluisin uuden lieden!!!! Huoh!! :=))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! Olen tosi tyytyväinen! Jospa säkin vielä saisit uuden lieden <3

   Poista
 4. On hieno ja siisti, ja kiva kala tuossa naulakossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kissus! Haa, huomasit fisun ;D Se on äidin tuliainen Madeiralta :)

   Poista
 5. Tiedän tunteen! Meille tuli viime syksynä uusi keraaminen liesi vanhan valurautalevyllisen tilalle ja ah, keittiö modernisoitui kerta laakista! :)

  Kannattaa panostaa puhtaanapitämiseen! Itse ostin upouuteen lieteeni sellaisen Starter Kit -paketin muistaakseni Expertiltä. Siihen kuuluu se "partaterä", (10 terän paketti) jolla tahrat saa raaputettua pois ja ilman sitä "hoitoainetta" en tulisi toimeen - sillä viimeistelee lieden pinnan. Kannattaa alkuun tsekata, että omat kattilat ja pannut käy keraamiselle. Teflon ei mm. käy. Pannuja ja kattiloita ei kannata raahata pitkin pintaa, naarmujen välttämiseksi. Tahrat kannattaa poistaa vasta kun levyt ja tahrat ovat jäähtyneet. Ensin sillä terällä ja sitten pyyhkäise pinta pehmeällä rätillä ja hoitoaineella - tulee kuin uusi! Alkuun pelkäsin kauheasti, että pilaan lieden pinnan naarmuilla tai tahroilla, mutta nopeasti sen käyttöön ja puhtaan pitämiseen tottui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon neuvoistasi!! Tuota omaa hoitoainetta meillä jo melkein pullollinen on kulunutkin, mutta niitä "partateriä" ei olla löydetty vielä. Marssitaan siis Expertille seuraavaksi :)

   Poista
 6. Tervetuloa Tia seuraamaan mun horinoitani! Aivan ihanaa kuulla, että tykkäät blogistani <3
  Tarttee käydä tutustumassa sinunkin blogiisi :)

  VastaaPoista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)