perjantai 19. huhtikuuta 2013

Projekti Olohuone

Tätä postausta olen mielessäni pyöritellyt ja koneellekin etukäteen luonnostellut varmaan kymmenen kertaa... Mietin, että pitäisikö se pilkkoa kahteen osaan. Mietin, että miten selittäisin asiat edes suht ymmärrettävästi. Ja päätin jo, että en kehtaa julkaista kuvia meidän olkkarin nykytilanteesta. Sitten päätin, että hemmetti sentään, en aio heittäytyä pelkuriksi heti blogini ensimetreillä ja päätin sittenkin laittaa kuvia. Onneksi olen nainen, eli saan rauhassa muuttaa mieltäni ;)

Varoituksena siis jo etukäteen: Tekstiä tulee nyt porvoon mitalla ja kuvat eivät välttämättä sovi heikkohermoisille :D Niitä kun ei ole etukäteen stailattu mitenkään, enkä yrittänyt hakea valaistuksellakaan mitään plussia, joten saatte silmillenne koko karmaisevan todellisuuden. Toimivatpahan nuo kuvat sitten ainakin hyvinä "ennen" -kuvina, kunhan proggis toivon mukaan joskus on saatu päätökseenkin...

Meikäläisellä päässä pyörii vain kodinkunnostus, ja tämän kämpän saattaminen vihdoin sellaiseksi, että oikeasti viihdyn täällä. Isompaa kunnostuksen tarvetta olisi; sekä sellaista, jota itse voisimme P:n kanssa tehdä, kuin myös sellaista, johon emme juuri voi vaikuttaa. Asumme siis 70-luvun alussa rakennetussa kerrostalossa, ja asunnossamme vielä esim. lattiat ovat luultavasti alkuperäiset (hirveä muovimatto). Kylppäri on myös aika kamala, vaikka 90-luvun alkupuolella rempattu onkin. Näiden remontoiminen on kuitenkin sellainen asia, johon olisi kiva saada vuokranantajan panostus, ihan omakustanteisesti meillä ei ole niin isoihin juttuihin varaa, vaikka vuokranantajalta luvan remppaan saisimmekin. Siksipä en hirveästi stressiä jaksakaan näistä vetää, koska en niille mitään juuri tässä vaiheessa mahda kuitenkaan. Minä  vaivaan pikku päänuppiani mieluummin sellaisilla asioilla, joihin voin vaikuttaa ja vieläpä suhteellisen lähellä tulevaisuudessa.

Keittiö sai uuden kuosin n. vuosi sitten ja se onkin suunnilleen ainoa kohta kodissamme, johon alan olla oikein tyytyväinen. Rempan jälkeen olen keskittynyt aikalailla keittiön sisustukseen ja nyt kun se alkaa olemaan mallillaan muutamaa pienenpää juttua lukuunottamatta, olen päättänyt ottaa seuraavaksi uhrikseni olkkarin. Sen suhteenhan ollaankin jo päästy vauhtiin hankkimalla uusi sohva ja uusimalla vanhaan nojatuoliin päälliset. Uusi tv-taso ja työpöytä vielä on ainakin suunnitelmissa hankkia sekä heilutella vähän maalisivellintä ;)

Mainitsin jo Nojatuolin uusi elämä -postauksessani suunnitelmistani maalata nojatuolin tumman puun väriset puitteet valkoisiksi. Sohvapöytä saa näillä näkymin maalia pintaansa samalla kertaa. Hankkisin mielelläni ihan uuden sohvapöydän, mutta mies ei ole oikein halukas siihen. Ymmärrän kyllä häntä, sillä tämä nykyinen on säilytystilansa puolesta lähes täydellinen meidän tarpeisiimme, väri vain mua risoo rankasti. Haluan eroon tästä kovin "puisesta" yleisvaikutelmasta olkkarissamme! Mieli tekisi heivata kaikki vanhat huonekalut samantien, mutta kovin fiksu veto se ei olisi, sillä kaikkea ei ole varaa eikä edes järkeä uusia kertaheitolla.

Tässä olkkarin pöytä nykyasussa: 

Kirjahylly on myös aikamoinen murheenkryyni, tosin siitä en ole aikonut vielä luopua. Se on Lundiaa, ja todellakin kestävää ja hyvää laatua, ja hirveän hyvin muunneltavissa kodin muuttuviin tarkoituksiin. Tämä hylly on perintöä lapsuudenkodistani ja palvellut mua jo siellä asuessani. Sieltä se lähti mukaani ekaan omaan (vuokra)asuntooni ja on kulkenut matkassa tähän päivään saakka. Vaikka se on jo todellakin elämää ja vuosia nähnyt, se on edelleen verrattain hyvässä kunnossa. Se siis tulee jäämään, mutta jälleen hieman muunneltuna versiona nykyisestä. Aion siirtää sen toiselle seinälle olkkariin ja muutenkin siistiä hiukka tavaransäilytysjuttuja siinä. Tarkoituksena olisi ainakin vähentää kirjojen ja CD-levyjen määrää ja hankkia Ikeasta valkoisia säilytyslaatikoita CD- ja DVD-levyille ja muullekin sälälle. Telkkari tulee siirtymään pois kirjahyllystä ja tilalle tulee lisähyllyjä. Jospa se siirto tekisi hyvää kokonaisuudellekin, kun saisi pikkuisen krääsän määrää järkeistettyä...?


Tämä kauneuden suuri ihme olisi siis tarkoitus siirtää toisaalle olkkariin ja sen tilalle ollaan suunniteltu valkoista tv-tasoa. Ikean Bestå siintelee mielessä... Mistähän moinen johtuu? ;D Seinän tuossa takana haluaisin maalata harmaaksi ( ts. pistää P maalaamaan se).

Tässä TV-taso, joka toivon mukaan löytyy meidän olkkarista jo kesään mennessä ;)
Kuva: Ikea

Kirjahyllyn vieressä samalla seinällä on vielä työpöytä, joka on varsinainen kuvatus. Sellainen 90-luvun teinien huoneissa esiintynyt mikälie lastulevyhirvitys. Se on oikeesti niin karsea, etten edes kuvaa kehtaa laittaa. Uusi työpöytäkin pitää siis saada, mutta sen aika koittaa myöhemmin. Pitää ensin saada se tv-taso, jotta hahmottaa paremmin, millainen ja minkä kokoinen työpöytä istuisi parhaiten kokonaisuuteen.

Tälle keväälle tarkoitus olisi siis saada maalattua nojatuolin puuosat ja olkkarin pöytä, sekä siirtää kirjahylly ja hankkia se tv-taso. Sitten kesäksi tilanne rauhoitetaan ja katsellaan syksyllä lisää. Pikkuhiljaa hyvää tulee, ainakin mitä on luottaminen tähän (klik) Irinan silmiä avartavaan ja todella inspiroivaan postaukseen hänen White & Fresh-blogissaan! Tuosta postauksesta sain tosi paljon virtaa ja uskoa omiinkin mahdollisuuksiini, kannattaa siis ehdottomasti käydä lukemassa!


Vaan pulinat pois, sillä nyt on PERJANTAI!!!

Ihanaa viikonloppua kaikille!!! 

16 kommenttia:

  1. No niin, kiva oli vähän kuulla sun suunnitelmia projektin suhteen :) Hiljaa hyvä tulee ja vaikka välillä tulee fiilis, ettei mistään tuu mitään niin sisulla vaan etiäpäin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Sisulla vaan etiäpäin", eiks se niin sanonut mummo lumessa tms? Mutta juu, mä taidan olla nyt suunnilleen siinä sun postauksen "ennen" -vaiheessa. Ja ajatella miten paljon sä olet saanutkaan parissa vuodessa aikaiseksi! Kyllä kai mäkin edes suunnilleen samaan sit pystyn!
      Oli suo, kuokka ja Dara... ;DD

      Poista
    2. Mä just ajattelin, että jossain siellä alkuvaiheessa sä olet. Siksi halusinkin ja AIONKIN tsempata sua sillä alusta olen minäkin ponnistanut tähän missä nyt olen enkä ole edes valmis vielä :) <3

      Poista
  2. Muutosten seuraaminen on ihanaa ja kivaa. Odotan innolla, miten tää lähtee etenemään.
    Hyvä siitä tulee, usko pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, jos tykkäät muutosten seuraamisesta, niin kannattaa pysyä linjoilla ;D Ja juu, kyllä mäkin uskon että tästä vielä hyvääkin tulee, mutta se mikä tuottaa vähän ärsytyksen poikasta, on se sana "hiljaa"... Mutta niin se tulee kuitenkin tapahtumaan; hitaasti ja hissuksiin. :)

      Poista
  3. Yhdyn Irinan sanoihin hiljaa hyvä tulee! Varmasti pelkästään kalusteiden maalaaminen freesaa jo kokonais ilmettä paljon! :) Ei kaikkea tosiaan kerralla pidäkkään heittää menemään ja ostaa uutta tilalle. Pikku hiljaa, tavara kerrallaan :). Kiva päästä seuraamaan tätä sun muutos projektia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja vielä piti sanoa, että samassa jamassa ollaan tän 70-luku vuokra-asunto asian kanssa (olihan tästä jo aiemmin puhetta). Meidänkin kylppäri on järkky, just kenties 90-luvulla jotenkin rempattu. Keittiö myös aika kammotus alkuperäinen 70-lukulainen ovien maalausta lukuun ottamatta, mutta onneksi sentään lattiat on vaihdettu vasta uusiin, niihin olen tosi tyytyväinen! :)

      Poista
    2. Me muistaakseni sun blogissa puhuttiinkin noista 70-luvun "iihanista" keittiöistä ;) Ja eipä noi 90-luvulla rempatut kylppäritkään enää niin huikeita ole, vaikka ovatkin niinkin "uusia"... ;D

      Kiva että haluat jäädä seuraamaan muutosta!

      Poista
  4. Hiljaa tosiaan hyvää tulee :):) YESH! :) Mää oon ihan innoissaan sun projektista jja kiva nähä mitä keksit :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JEEE!!! Kyllä se tästä ja IHANAA JA LOVELY että oot mukana murmelsson! <3

      Poista
  5. Tsemppiä ja kärsivällisyyttä vaan, niin hyvä tullee :) Täällä ollaan tsemppihengessä <3

    Saako täällä mainita sanaa fengshui? -> Mulle on ollut HYVIN suurena apuna fengshui, ja jopa tsemppikaverina kodin muutoshommeleissa. Tässä joku päivä joskus julkaisen postauksen, miten ite sitä käytän meillä... niin siis meillä ei roiku mitään leijonia eikä lohikäärmeitä eikä ihmepatsaita :D

    Aurinkoista päivää siulle Dara <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä saa mainita mitä sanoja tahansa! Tai ainakin kunhan edes suht asialliseen viittaavassa kielenkäytössä pysyy ;D Fengshuista mä en tiiä mitään, kunhan olen termin toki joskus kuullut. Täytyykin tarkkailla sun postausta siitä!

      Ihanaa ja aurinkoista päivää sullekin Soiliseni <3

      Poista
  6. Mun blogissa on sulle haaste!

    http://whiteandfresh.casablogit.fi/lue/2013/04/haaste-ilmianna-blogi

    VastaaPoista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)