torstai 8. tammikuuta 2015

Uusi vuosi, sama vanha purnukkavuori

Vuosi 2015 on alkanut ja arki astunut pitkän loman jälkeen takaisin kuvioihin. Ihan mukavalta musta tuntui taas töihin eilen mennä, mitä nyt aamulla väsytti niin maan julmetusti. Olin tietenkin loman aikana ehtinyt keikauttamaan vuorokausirytmini pahemman kerran pieleen, joten aikansa kestää näitä aamuheräämisiä takkuillessa.

Mä rupesin tuossa joululomani aikana miettimään tätä kosmetiikan vähennysprojektiani ja tunsin pettymystä itseäni kohtaan. Tuntui siltä, että purnukkavuori ei ole kutistunut yhtään ja käytännön tasolla tämä homma ei näy missään. En tosin ruvennut laskemaan mitään tai oikein vertailemaan kuinka paljon olen kosmetiikkaa saanut kulutettua verrattuna lisää tulleisiin tuotteisiin. Jos nyt ajatellaan näitä kuukausiraporttejani, niin kai mää nyt kuitenkin olen joko tasoissa pysynyt tai jopa vähäsen onnistunut kokonaismäärää vähentämään, mutta arjessa se ei tunnu lainkaan. Ehkä pitäisi taas tehdä ihan kunnollinen yhteenveto kaikesta omistamastani kosmetiikasta ja verrata sitä vaikka syksyn 2013 tilanteeseen. Jospa siten konkretisoituisi jotain ihan kunnolla nykytilanteestakin.

Se on kuitenkin toisen ajan murhe, nyt keskityn viimeisen parin kuukauden saldoon. Joulukuussa yhteenveto jäi jälleen tekemättä siitä yksinkertaisesta syystä, että niin vähän oli tuotteita kulunut loppuun, ettei maksanut vaivaa alkaa niitä erikseen esittelemään. Eipä noita kyllä nytkään tosiaan paljoa ole loppunut, mutta antaa mennä nyt kun alkuun pääsin ;)

Marras- ja joulukuussa loppuun multa kului ainoastaan neljä tuotetta ja lisää tuli peräti kahdeksan. Niistä kahdeksasta tosin kuusi kappaletta on joululahjoja, joten niistä en suostu tuntemaan muuta kuin iloa. Vain kaksi tuotetta ostin itse ja nekin ovat ihan päivittäin käytettäviä perustuotteita oikeaan tarpeeseen. Olen siis tyytyväinen lopputulokseen vaikkei purnukkavuori pienentynytkään. Yhtään repsahdusta ei kuitenkaan tullut. Saahan sitä ihminen nyt joululahjoistaan sentään nauttia ilman että ne repsahduksiksi lasketaan :DDermosilin Dermosil Living Keittiösaippua loppui ihan vuoden viime näppäimillä. Mä tykkäsin siitä tosi paljon ja mielelläni tilaisin sitä lisääkin. Dermosililla tosin on nykyisin paria muutakin vastaavaa saippuaa valikoimissaan, joita houkuttaisi myös kokeilla. Tästä raparperin tuoksuisesta ihanuudesta en nyt enempää runoile, koska lähemmin se tuli jo esiteltyä täällä.

Nivean Pearl & Beauty dödö oli jo toinen lajiaan peräkanaa, enkä edelleenkään pettynyt siihen. Sitäkin olen tosin jo aiemmin tässä blogissa hehkuttanut, joten turhaa nyt sitä enää on tehdä. Mielipiteeni tästä dödöstä ei ole muuttunut mihinkään :)

Vihdoin loppuivat myös Lushin Sparkle -hammastahnatabletit. En moneenkaan Lushin tuotteeseen ole joutunut pettymään, mutta näihin mä petyin. En jotenkin tavoittanut tällaisten tablettien ideaa, en koskaan oppinut tykkäämään hampaiden pesusta sellaisilla. Hyvin harvakseltaan näitä tosin käytinkin jo senkin takia, että mä haluun sen fluorin tahnaani. Maku näissä ei ollut kummoinen, pikemminkin jotenkin pippurinen kuin raikas, enkä kyllä huomannut mitään erityistä sädehdintääkään leegorivistössäni tällaista tabua käytettyäni. Tosin tuollaisia vaikutuksia ei yleensä tulekaan kuin säännöllisellä käytöllä jos silläkään.Kahden kuukauden kuningatar, eli loppuneista paras tuote, oli tällä kertaa selkeällä johtoasemalla The Body Shopin Coconut huulivoide. Tämä oli loistava huulirasva, yksi ehdottomasti parhaista mitä koskaan olen kokeillut. Se kosteutti huulet tosi hyvin ja pitkäkestoisesti, oli riittoisaa kuin mikä ja tuoksui kerrassaan herkullisesti kookokselta. Purnukka oli tukeva ja käteen sopiva; se ei rikkoutunut matkan varrella ja sen sai helposti auki ja kiinni jopa näillä mun paksuilla nakeillani. Sitäpaitsi tuo purnukka on niin söötti, vaikka toki hygieniasyistä puikkomalliset huulivoiteet fiksumpi valinta kai olisikin. 
Ainoastaan yhden huonon puolen tästä huulirasvasta keksin: se pirulainen otti ja loppui vaikka mä olisin voinut käyttää sitä loppuelämäni ;D

Mennään sitten niihin lisää tulleisiin tuotteisiin. En niitä isommin esittele nyt, vaan vasta sitten, kun olen saanut ne loppuun kulutettua. Sittenhän niistä varmaan sanottavaakin enemmän on.Itse ostin tosiaan vain kaksi tuotetta: Herbinan antiperspirantin loppuneen Nivean tilalle ja Pepsodentin hammastahnan jo lokakuussa loppuneen edellisen fluoritahnan tilalle. Joululahjaksi sen sijaan sain kuusi The Body Shopin tuotetta lahjapakkauksessa. Ihanaa <3Pakkaukseen kuului 50 ml Shea vartalovoi ja samankokoinen sokerikuorinta. Mukana oli myös 60 ml pikkupulloissa Rainforest shampoo ja hoitoaine sekä Moringa suihkugeeli. Kaveriksi mukana oli tuollainen pikkuinen söötti suihkukukkakin. Pakkauksen parasta antia mulle on kuitenkin normaalikokoinen purnukka Shea huulivoidetta! Ai että se tulikin just sopivasti tuon loppuneen Coconutin jälkeen jättämää ikävää paikkaamaan :)

Mä olen viime aikoina pohtinut myös näiden loppuneiden kosmetiikkatuotteiden kuukausittaista päivittämistä blogiin. Olen päättänyt jatkaa yhteenvetojen tekemistä, mutta en enää kuukausittain. Tuntuu järkevämmältä esitellä loppuneita tuotteita sitten kun on jotain esiteltävääkin, joten jatkossa yhteenvetopostauksen teen sitten kun olen vähintään viisi tuotetta saanut loppuun kulutettua. Lisää tulleita tuotteita esittelen samoin kuin nytkin, joko yhteenvetojen yhteydessä tai vaihtoehtoisesti teen niistä ihan oman postauksen, jos siltä tuntuu.

Kivaa kosmetiikkavuotta kaikille teille kosmetiikasta kiinnostuneille ;D

8 kommenttia:

 1. Tuttuja puteleita näyttää löytyvän meidänkin kaapista. :)
  Hyvää vuodenalkua Daralle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luinkin kiinnostuneena sun kosmetiikkapostauksen :) Ihanaa alkuvuotta sinullekin A ja koko perheellesi myös <3

   Poista
 2. Kyllä se kosmetiikkaputelien arsenaali tuntuu loputtomalta kesyttää. Itsekin sain taas uusia lahjaksi ja kaapit täynnä tuotteita, joita en edes muista omistavanikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Lady! Älä muuta virka! Mikä siinä onkin, että ei se vuori vaan tunnu pienentyvän, vaikka miten yrität! Siis päivättäinhän sitä monia tuotteita käyttää kuitenkin, miten ne ei sitten katoa??

   Poista
 3. Oikein hyvää Uutta Vuotta Dara <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös sulle murunen <3 <3 <3 Toivottavasti tää vuosi on sulle parempi kuin edellinen :)

   Poista
 4. Hammastahnatabletti. Menikö kirjoitusasu oikein? En tiennyt semmoisia olevankaan. Mitenkä niitä käytetään, varmaan liuotetaan veteen... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tabletti otetaan suuhun, pureskellaan ja sitten harjataan hampaat. Ei vaahtoa oikeestaan ollenkaan :) Mä en oikein päässyt näistä jyvälle...

   Poista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)