sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Palasia Pohjois-Karjalasta - osa 1

Huh! Vihdoin ja viimein lomaviikon kuvat Pohjois-Karjalasta mökkimaisemista on saatu kursittua siihen kuntoon, että voin niitä täälläkin julkaista. Oli siinä aikamoinen urakka: kuvia oli valehtelematta satoja, joista toki iso osa karsiutui heti alkumetreillä ihan vain siksi, että mulla on tapana ottaa useita kuvia samasta kohteesta siltä varalta, että joku kuva epäonnistuu. Eli kaikki ns. tuplakappaleet lähtivät heti kättelyssä. Sitten poistelin kaikki epätarkat tai muuten täysin epäonnistuneet otokset, jonka jälkeen siirsin jäljelle jääneet kuvat koneelle. Sitten kävin kaikki kuvat koneelta läpi ja rukkailin niitä pikkuisen Photoscapella. Lopulta oli aika tehdä varsinainen karsinta blogia varten.

Alkuperäinen ajatus oli saada kuvien määrä karsittua noin kymmeneen kuvaan, jotta ne saisi jokseenkin järjellisesti mahtumaan yhteen postaukseen. En henkilökohtaisesti erityisesti pidä siitä, jos yhdessä postauksessa on hirmuisesti kuvia, sillä koen, että se vähentää kuvien huomioarvoa. Ne ikäänkuin hukkuvat omaan massaansa, niin ettei lopulta mikään enää nouse esille. Lukija vaan skrollaa ne nopeasti ohi ja se siitä.

Melko pian nyt kuitenkin tajusin, etten saa ikinä näitä kuvia julkaistua, jos liikaa alan karsimaan ja miettimään. Jo pelkkään perushommaan, ennen lopullista karsintaakin tuhraantui kuitenkin useampi tunti parille päivälle jaoteltuna. Lopulta kuvien määräksi tuli noin 20 kpl, joten jaan ne siksi kahteen eri postaukseen. Nyt en juuri tunnelmista tarinoi, kuvat puhukoot puolestaan.

Kaikki tämän ja seuraavan postauksen kuvat on otettu Pohjois-Karjalassa, meidän mökillä ja lähitienoilla. Kameroina toimivat sekä pokkari että Galaksin kaunein, eli mun puhelimeni. 


Höytiäinen...


Villejä lupiineja...


Maailman kauneimmalla rannalla... <3


Huomenna jatkoa... Kivaa sunnuntaitan kaikille, vaikka aika sateista taitaakin olla :)


8 kommenttia:

 1. Oi voi - vähän yli viikon päästä olen minäkin tuollaisissa maisemissa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta pääset, kohta pääset... Joko sä lasket tunteja? ;D

   Poista
  2. No en ihan vielä uskalla laskea - mutta eiköhän se loppuviikolla ala matikkapää raksuttaa;)

   Poista
 2. Kauniita kuvia <3. Ja ihania pilviä taivaalla : ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia <3 Mä tykkään kanssa pilvistä :)

   Poista
 3. Aivan mielettömän kauniita kuvia ja varsinkin nuo pilvikuvat :)

  VastaaPoista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)