torstai 29. elokuuta 2013

Maailman helpoin DIY

Kellekään ei varmaan tule yllätyksenä se, että tyhjiä pilttipurkkeja voi käyttää tuikkukippoina. Ensin purkeista kannattaa tietenkin liotella etiketit pois. Näistä yksilöistä ne irtosivatkin helposti, mutta joskus liimat ovat etiketeissä todella tiukassa. Tällöin avun saa ruokaöljystä tai esim. asetonipitoisesta kynsilakan poistoaineesta. Nyt kumpaakaan niistä ei onneksi tarvittu.

Suurin osa varmaan hoksaa, että purkkeja voisi koristellakin monenlaisilla tavoilla. Vaan mitä tehdä silloin, kun on pakkomielle väsätä pilttipurkeista tuikkukippoja, mutta oikein mitään koristelumateriaalia ei omasta takaa löydy? Ei löydy mitään kauniita teippejä, ei kontaktimuovia tai edes kiiltokuvia liimasta puhumattakaan. Ei edes rautalankaa. Onneksi löytyi vanha kunnon Dymo!

Hetken verran mielessä pyöri Doorsin biisi Light My Fire, kun pohdin mitä ihmettä purkkien kylkiin dymottaisin. Sitten tyydyin vain tekstaaman sanan kynttilä niillä molemmilla kotimaisilla kielillä sekä universaalisti englanniksi.

Lopputulos ei ole minusta yhtään huono, vaikka noin DIY:ksi tosi yksinkertainen ja helppo onkin. Ja no, onhan teksti toki aika itsestäänselvä sekin. Ilman sitä varmaan kukaan ei tajuaisikaan mitä siellä purkissa oikein on palamassa ;)
Päälle vielä yksi elokuun sininen ilta ja partsin pöydällä onkin jo tosi tunnelmallinen meininki :)

Tuli mieleen, että purkkeihin voisi vielä rautalangasta väännellä sellaiset ripustuslenkit halutessaan. Ja jos joskus saisi aikaiseksi sellaista washi-teippiä hommata, voisi niillä päällystää tuikut. Olisi heti rouheempi meininki!

Tunnelmallista torstai-iltaa!

EDIT: Tällaisissa kipoissa on kuulemma räjähdysvaara, jos niitä käyttää oikeiden kynttilöiden/tuikkujen kanssa!!! Joten en voi suositella muiden kuin ledtuikkujen kanssa käytettäväksi!!!8 kommenttia:

 1. Hienoja on. Valitettavasti niitä ei suositella käytettäväksi tuikkukippoina räjähdysvaaran takia. Ledikynttilät turvallisempia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, tuosta räjähdysvaarasta en tiennytkään! Täytyy heti laittaa edittiä siitä postaukseen!

   Poista
 2. Joo mäkin oon kuullut, että pilttipurkit voi räjähtää. :/ Muutoin kyllä kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin just postaukseenkin tästä tietoa. Kauheaa jos jotain sattuisi!

   Poista
 3. Dymo <3 Mun on vaa ehkä pakko hankkia tuo laite :))

  Tosi kivat !!

  VastaaPoista
 4. Ja niin hienoja!!! Dymo on mullakin kovassa käytössä :)

  VastaaPoista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)