lauantai 10. elokuuta 2013

Kuvanmuokkausta...

Miksei se postaa?
Onko kukaan ehtinyt moista ihmettelemään?

Syitä on monia, joista tärkeimmät ovat muhun iskenyt törkeä laiskuus ja vastaherännyt innostus kuvanmuokkauksesta. Mielessä pyörii postausaiheita, mutta jokaisen eteen pitäisi siivota, jotta pääsisi kuvaamaan. Ja mä vaan en millään jaksaisi siivota. Laiskana olenkin sitten töllön katselun ohessa muokkaillut vanhoja kuvia Paintilla. Tosi jänskää touhua itseasiassa ja voittaa siivoamisen mennen tulleen ja palatessa :D

Olen onnistunut aikaansaamaan sekä täysin epäonnistuneita ja suorastaan pelottavia kuvanmuokkauksia, että muutaman paremman version. Ja aikaahan tuohon puuhaan saa oikein asiaan paneutuessaan tuhrattua tuhottomasti. Saa nähdä, miten paljon kuvia innostun ihan arjen tasolla muokkailemaan. Ainakin tuo ajankäyttö mietityttää. En varmaan saa postailtua tätäkään vähää, jos alan kauheasti vaivaa kuvanmuokkauksissa näkemään. Joten voipi olla, että tämän postauksen kaltaiset "taide"pläjäykset tulevat olemaan aika harvinaista herkkua Daralandiassa.

Tässä kuva lasillisesta olutta, joka on kuvattu kesäkuun alussa mutsin terassilla. Ensin muokkaamaton versio ja sitten muokatut:

Seuraavaksi esittelyvuorossa Hattivatti, eli mun rakas rikkaimurini. Tämä oli ensimmäinen muokkaukseni, enkä oikeastaan muuta tehnyt kuin muutin kuvan mustavalkoiseksi ja lisäsin vähän tarkkuutta:


Sitten tuikkukippoasetelma keittiön pöydältä:

Ja yksi kissojen vesipisteistä, eli kattimalja siitä vierestä:


Lopuksi uhkaava taivas torstai-iltana, kun ukkonen teki jo tuloaan ja kaukaisuudesta kuului jylinää:Jokaisessa kuvasarjassa ensimmäinen kuva on täysin käsittelemätön ja seuraavat, tekstillä Daralandia varustetut kuvat ovat käsiteltyjä versioita. Mitäs pidätte?
 

16 kommenttia:

 1. Kuvanmuokkaus voi joskus olla kyllä tosi hauskaa ja mielenkiintoista, silloin varsinkin kun on tosiaan aikaa ja mielenkiintoa leikitellä. Perustouhu puolestaan on vaan robottimaista klikkailua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en taida vielä hallita mitään perustouhu-robottiklikkailuja, kun näissäkin kuvissa kului aikaa lähes puoli tuntia kuvaa kohden :D Ja no, lopputulos ei juuri perustouhua kummemmalta näytä... Mut kato, mä opinkin vasta keskiviikkoiltana edes liittämään kuvan sinne Paintiin, että pääsin muokkailemaan! Sitten kyllä kun hoksasin miten sen sinne saa, ni hävetti oikein, että miten dille sitä ihminen voikaan olla... ;D

   Poista
 2. Olen samojen pohdintojen äärellä ollut viime aikoina. Haluaisin kovasti osata muokata kuvia, mutta kun aika tulee vastaan. Ei vain riitä tunnit jos jokaisen kuvan kanssa tuhtaisin. Ehkä sitten, jos osaisin ja tulisi jotain rutiinia asiaan. Mutta kun sitä tekee joskus (harvoin), niin tuntuu, että yhden kuvan kanssa saa kulumaan ihan hemmetin monta hetkeä. Huh! Mutta ihana tietää, että meitä on muitakin. :D Tsemppiä siis sinnekin muokkailuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi niinpä! Kai sitä jonkun rutiinin oppisi, jos aikansa vaan sitkeästi kuviaan muokkailisi, mutta en mää vaan voi iänkaiken jättää kaikkea muuta elämää sivuun sen takia :D Nytkin kämppä on ollut melkein viikon kuin lentoon lähtevä laiva ja mitä tekee arvon kodinhengetär? Istuu perseellään tietsikan ääressä muokkaamassa kieli keskellä suuta valokuvia, ja aikaansaa suunnilleen värikuvan muutoksen mustavalkoiseksi... ;D

   Täytyy toivoa, että oppisi edes muutaman peruskikan, jotka sitten tosiaan alkaisi menemään robottimaisesti muutamalla klikkauksella. Tsemppiä vaan sullekin harjoituksiin :)

   Poista
 3. Kummasti aikaa siinä kuvanmuokkauksessa menee kun oikein innostuu ja kivaa touhuahan se on, tarvis saada vaan vuorokauteen lisää tunteja. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, veit jalat suustani ;D Het kun ne alkaa myymään lisätunteja vuorokauteen, mä oon ekana jonossa ;)

   Poista
 4. Niin, se vie hurjan paljon aikaa se kuvanmuokkaus, mutta lopputulokset saattaa olla tositosi kivoja :))

  Ihanaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä sitä kiva on leikkiä :)
   Ihanaa iltaa sullekin muru <3 <3

   Poista
 5. Mä oon aina haaveillu et osais muokkailla kuvia et sais niistä hyvännäkösiä :) Se vaan vaatis sitä paneutumista ja harjottelua ja meikä kun on "vähän" kärsimätön niin vielä en oo kauheesti jaksanu opetella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mulla kanssa kärsimättömyys iskee siinä kohtaa, kun vaan joku haluamani juttu ei luonnistu sitten millään. Esim. eilen illalla yrittelin kovasti opetella leikkaamaan kuvasta osan pois ja kun vartin päästä en vielä ollut keksinyt miten se tapahtuu, luovutin ja palasin mielipuuhaani töllön ääreen ;D

   Poista
 6. Se on kyllä kivaa hommaa ja aikaa saa kulumaan jos alkaa kikkailemaan ja kokeilemaan kaikkea. Itse aina teen vähintään muutaman perusjutun, pienennän, rajaan, lisään valoisuutta jos tarvii ja kontrastia, kerran poistin yhden roskan lattialta kloonityökalulla ;) hihi, mutta harvoin sitä jaksaa alkaa kikkailemaan jotain erikoisefektejä kuviin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, sulla on jo hyvin pullat uunissa kun tuon kaiken osaat tehdä! Mä en ole vielä edes oppinut rajaamaan kuvia ja jostain roskien poistamisesta voin vain haaveilla. Vaikka se saattaisi kyllä olla sellainen juttu mikä mun kannattaisi opetella, kun niitä roskia tuntuu kuvista aina löytyvän vaikka kuinka yrittää syrjään niitä potkia ennenkuin kameraan tarttuu... =D

   Poista
  2. Hih :) Laita koneelle ilmainen photoscape, niin sillä on paljon helpompi tehdä esim. rajaus :)

   Poista
  3. Kiitti vinkistä Jonsku! Latasin Photoscapen, täytyy huomenna yrittää perehtyä siihen :)
   Kiva muuten kun liityit lukijaksi!

   Poista
 7. Hauskoja kuvia, olisi kiva itsekin oppia tuo kuvien muokkaaminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuiskuliini! Olishan se kiva oppia muokkaamaan... pikkuhiljaa ;)

   Poista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)