torstai 25. heinäkuuta 2013

Kotihommia...

Musta tuntuu, että mä olen ollut tänä kesänä kotona liian vähän. Aikaa on vierähtänyt mökillä ja mutsilassa monta viikkoa. Lähes kaikki suunnittelemani kotihommat ovat jääneet tekemättä ja kohta on jo elokuu! Voi hyvänen aika, että kesä menee nopeasti!

Tämän viikkoa ollaan vihdoin oltu kotosalla, ja meikäläisellä on aika kulunut ihmetellessä ja arkisten kotitöiden parissa. Parhaita kavereitani ovat olleet pyykinpesukone, tiskari ja vaihteleva kasa siivousaineita ;) Ja silti on vielä kauheasti tekemistä jäljellä!

Ostin viime viikolla lisää pyykinpesunestettäkin. Methodin Fresh Airiahan olen himoinnut, mutta sitä en nyt voinut ostaa, koska olin mutsilassa. Siellä kun ei lähistöltä Methodin tuotteita kovinkaan kattavaa valikoimaa löydy. Niinpä tyydyin marketista löytyneeseen Lumme-merkkiseen pyykinpesuaineeseen.


Tämä ei ole yhtään huono valinta. Olen käyttänyt Lummetta aiemminkin ja sen hyväksi todennut. Pidän tuoksusta oikein paljon, se on minusta selkeä, muttei liian voimakas. Kuivana pyykki tuoksuu vain aavistuksen. Tämä aine on lisäksi fosfaatitonta ja zeoliititonta ja se on saanut Joutsenmerkin. Eräs kerrassaan oivallinen seikka tässä pesuaineessa myöskin on; sitä nimittäin myydään täyttöpusseissa. Miksi ostaa joka kerta uutta muovipulloa, kun voi aivan yhtä hyvin täyttää edellistä? Mulla on kaapissa jemmassa parikin tyhjää muovipulloa pesunesteitä varten.
Voin siis suositella Lumme pesuainetta, vaikka seuraavaksi aion kyllä sen Methodin itselleni hankkia ;)


Mitkäs teidän suosikkituotteitanne pyykinpesussa on? Oletteko merkkiuskollisia, vai enemmänkin vaihtelunhaluisia kokeilijoita?


16 kommenttia:

 1. Mä valitsen kaikki siivousaineet tuoksun perusteella. Myös pyykinpesuaineen. Myönnän :D ei ehkä kannata mutta, niin teen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu on minusta ihan hyvä valintakriteeri. Ittekin oon aika tarkka tuoksuista, ja en osta uudelleen sellaista tuotetta, jonka tuoksusta en pidä. Yhden pyykinpesuaineen melkein jouduin jättämään käyttämättä, koska sen tuoksu oli aivan hirveän voimakas ja mua ahdisti aina kun vaatteet haisi sille. Ostin sitten kuitenkin saman merkin hajustamatonta pyykinpesuainetta ja sekoittelin niistä sellaisen hyvin miedontuoksuisen version ;)

   Poista
 2. Mulla on nyt "yllättäen" ollut tuota Methodia ja nyt on vika puteli Fresh Airia menossa. Hyvin mahdollisesti jatkan samalla linjalla ja suuntaan Stockalle täydennysostoksille, kun tuo loppuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mä niin suuntaan kyllä Stockalle Fresh Air ostoksille jo ennenkuin tää Lumme loppuukaan ;D Nyt vetkuttelin liian pitkään, ja sitten kun pyykkiaine oikeesti otti ja loppui, niin pakkohan sitä oli lisää ostaa heti. Ei voinut oikein jäädä Methodin takia odottelemaankaan...

   Poista
 3. Täältä löytyy yksi vaihtelunhaluinen kokeilija :) Tuoksu on ratkaiseva, ja nestemäistä pyykinpesuainetta sen olla pitää. Tuo dymottaminen ja etikettien poisto on ihan mahtava idea, ehkä nappaan sen omaankin idealistaani kun saan lisää tarranauhaa hankittua (koska vielähän en tosiaan ollut dymottanut kovin paljoa) ;D ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle myös tuoksu on tärkeä sikäli, että en kestä liian voimakkaita tai muuten ahdistavia tuoksuja. Käytän mielummin kokonaan hajustamatonta pyykinpesuainetta kuin liian voimakkaan tuoksuista.

   Mitä mitä, etkö sä vielä uutta dymorulla oo saanut hankittua? Sul on varmaan jo vieroitusoireita ;D

   Poista
 4. Merkkiuskollisesti käytän Arielin Coloria sekä Whitea :). Välillä ostan kokeeksi jotain muuta, mutta aina palaan Arieliin. Siinä nimittäin tuoksu on vain niin ihana :). Ja nimenomaan pulveri-versio, nestemäiset tuoksuu liian voimakkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tuoksu on kyllä tärkeä, ja oon itsekin huomannut, että monesti nestemäiset tuoksuvat voimakkaammilta kuin pulverit. Mä käytän nykyisin muutoin nesteitä, paitsi valkopyykille on pulveria. Sekin on tällä hetkellä tuota Lumme-sarjaa ;) Tosi vähän sitä vaan kuluu, koska valkoisia tekstiilejä mulla on suht vähän ja nekin pesen useinmiten kirjopyykkiaineella. Valkeat pyyhkeet pesen valkopyykkipulverilla joko 60 tai 90 asteessa, muut vaaleat kirjopyykkiaineella.

   Poista
 5. Mäkin nappaan ton täyttöpakkausten oston ja vanhan purkin dymottamisen omaan käyttöön, loistava vinkki! Koska nestemäistähän sen olla pitää, merkillä ei niin väliä. Täytyisi ensin vain ostaa se dymo.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun sitten vaan dymoa ostamaan! Jos Clas Ohlsonilta meinaat sellaisen muuten hankkia, niin sieltä saa nättejä lasipullojakin... Esim. tämmöiseen litran vetoiseen pulloon mahtuisi hyvin pussillinen vaikka tota Lummetta, ja pullo on ainakin kauniimpi kuin tää mun vanha pesuaineputeli ;)

   http://www.clasohlson.com/fi/Lasipullo,-jossa-korkki/34-2092

   Itselleni en viitsi lasipulloa pesuaineille ostaa, koska säilytän niitä kapean seinäkaapin päällä. Sieltä jos lasipullo alas tippuisi, niin jälki olisi kamalaa... Mutta jos mulla olisi joku fiksumpi säilytyspaikka pyykkiaineille, niin ostaisin kyllä niille nätit pullot ja purnukat :)

   Poista
  2. Vitsi mikä pullo, wau! Meillä päin ei oo Clas Ohlsonia ja oon jo pidemmän aikaa elätellyt toiveita päiväreissusta Kuopioon, siellä kun pääsisi hypistelemään tavaroita sinne Clasulle. Mutta jos ei reissua lähitulevaisuudessa ala näkyä, täytyy laittaa tilausta menemään :D

   Poista
  3. Hihhii Jossuseni, eikun joko Kuopioon tai sit verkkokauppaan ;D Oikeesti Clasulta löytyy kyllä herkkuja, joten jos muutakin haluut, niin kantsii varmaan säästellä Kuopion reissua ajatellen ;)
   Kuopio on täynnään kaikkea muutakin ihanaa. Mä tiiän ;D

   Poista
 6. Minä olen aika allerginen niin on valittava sen perusteella pesuaineet, mutta tuota Fresh Airia käytän kirjopyykissä, tykkään tuoksusta ja ainakaan vielä en ole huomannut ihoärsytystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mutsilla on vähän sama juttu ja monet tuoksut sitä ärsyttävät. Se käyttääkin vain hajustamattomia pyykinpesuaineita.

   Mun kyllä täytyy tota Fresh Airia käydä piakkoin ostamassa... Olen pelkkää ylistystä siitä kuullut joten se ei voi olla huono :D

   Poista
 7. Mä kanssa kokeilen eri juttuja. Nyt varsinkin, kun uudes kodis teen suursiivousta niin jos jonkin näköstä purnukkaa on tullut hankituksi !:))

  Ihanaa kotiaikaa :)!! Meillä alkoi tänään maalausrojekti ja sitä kestää sitten kaksi päivää!! Huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi murunen! SUN UUSI KOTI!!!! Ihan mielettömän ihanaa <3 <3
   Kuule, nautihan sinä ennenkaikkea siitä KOTIajasta ja mikäs siitä nauttiessa kun uusi kotikin on!! Ja onnea ja menestystä maalausurakkaan ;D Jos myöhemmin vielä tulee jotain maalattavaa, niin muista P!

   Poista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)