keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Purnukkavuoren pienennystä - toukokuu 2013

Vuorossa taas kosmetiikan vähennyshaasteen päivitystä. Voin kertoa, että tällä saralla ei nyt hyvin heilu. Purnukkavuori tuntuu pienenemisen sijaan pikemminkin kasvavan. Toukokuun aikana sain loppuun kulutettua vaivaiset kaksi tuotetta. Eipä kauheasti hurraahuutoja herätä...

Loppuun kului SEN-merkkinen halpishoitoaine, jota olen koko kevään käyttänyt hiusten hoitoainepesuihin. (Pesen joka toinen pesukerta hiukseni pelkällä hoitoaineella, jotta hiukset pysyvät paremmin kosteutettuina.) Tämä ajoi täysin asiansa, tosin näiltä hoitsikkapesuun käyttämiltäni hoitoaineilta en suuria vaadikaan. Riittää, että hoitoaine on silikonitonta ja edullista, sillä sitä kuluu paljon per pesu. Varsinaisten hoitotehojen ei tarvitse yltää shampoon jälkeen käytettävän hoitsikan tasolle.

Yves Rocherin suihkugeeli Luonnonmukainen Persikka loppui myös. Tämä meni suihkugeelien "ihan kiva" -kastiin; ei herättänyt juuri intohimoja suuntaan jos toiseenkaan. Tuoksu oli miellyttävä ja pehmeä, muttei ihan niin raikas kuin olisin toivonut. Itse pesukokemus oli kuitenkin kiva, kuten YR:n suihkugeeleillä yleensäkin. Kyseiseltä merkiltä löytyy monia tätä mieluisempiakin suihkugeelejä, joten tuskin juuri tätä tulen heti uudelleen ostaneeksi.


Uusia tuotteita toukokuussa ostin yhden. Sitä ei repsahdukseksi voi sanoa, sillä hankin XZ:n Tyrni hoitoaineen loppuneen SENin korvaajaksi hoitsikkapesuihin. Näistä XZ:n tuotteista mä tykkään ylipäätään kovasti. Ainoa miinus tässäkin hoitsikassa on pullon pieni koko. Mulla ei kauaa nokka tuhise 200 ml pullon käyttämisessä hoitsikkapesuihin, koska silloin laitan hoitoainetta päähän hiusjuuria myöten eikä siihen mikään euron kolikon kokoinen nokare tosiaan riitä ;)


Ja kun kerran kosmetiikasta puhutaan ja rehellisesti on luvattu paljastaa repsahduksetkin, lienee paikallaan esitellä tässä yhteydessä viime lauantain shoppailukierroksen kosmeettinen saalis. Nämä ostokset tosin tehtiin kesäkuun puolella, joten "virallisesti" ne vaikuttavat kesäkuun päivitykseen. Joka tapauksessa, vaikken sentään övereitä vetänyt, tulin hankkineeksi yhtä ja toista pientä, sekä tarpeellista että vähemmän tarpeellista tavaraa.

Ensin se ei-repsahdus-osasto:
- Mavalan kynsinauhaöljy, jota katson todella tarvitsevani, mikäli meinaan ikinä saada nämä nysäkynteni kasvatettua kesäkondikseen.
- Lumenen Time Freeze kiinteyttävä pikakaunistaja tuli Anttilasta muiden ostosten kaupanpäällisenä veloituksetta mukaan. En nyt varmaan olisi tätä itse ostanut, mutta milloinkas mä ilmaiselle kosmetiikalle olen ei kiitostakaan sanonut :D Ihan kivahan tuota on kokeilla, että kuinka pikaiseen se mun pärstävärkkini mahtaakaan kaunistaa, buah! ;)
- Medisoft käsidesi tuli tarpeeseen, sillä edellinen, Dermosilin vastaava tuote, loppuu ihan näillä näppäimillä.


Vielä lopuksi se repsahdus-osasto:
- Rainbow sensitive kasvovoide tuli sikäli tarpeeseen, että olen kaipaillut uutta kasvovoidetta, vaikka edellistä myös kasvoille soveltuva perusvoidetta vielä jäljellä onkin. Mutta tämä ei paljoa kustantanut ja INCI vaikuttaisi minun silmääni ihan kelvolliselta. Kokeilin myös etukäteen mutsin samaa voidetta ja tykkäsin.
- Montagne Jeunesse kasvonaamiot Virgin Olive ja Very Berry olivat ihan heräteostoksia. Mulla on hyvin heikko itsekuri tämän sarjan naamiopussien suhteen, sillä alle kahden euron hinta ei paljoa kirpaise siihen nähden, että yhdestä pussista saan kolme käyttökertaa helposti ja yleensä naamiot tuntuvat oikein kivoilta käytössä. Virgin Olivea ehdittiinkin jo mutsin kanssa saunassa testaamaan, joten se on siksi laitettu Minigrip pussiin parempaan säilöön. Very Berry on vielä testaamatta, mutta uskon että ehdin sen käyttämään poiskin ennen kuun loppua.


Toukokuussa ei paljoa kosmetiikkaa loppuun kulunut, mutta sentään jäin plussan puolelle, sillä varastoista loppui yksi tuote enemmän kuin sinne lisää tuli. Nyt kesäkuussa mun on selvästi syytä alkaa oikein tehokuurille purnukoitteni käyttämisessä, sillä muuten jään miinukselle ja pahasti näiden lauantain shoppailujen takia! ;) Voiskin tänä iltana tehdä oikein kunnon jalkahoidon ja hölvätä yöksi jalkavoidetta kinttuihin ihan reilummalla kädellä!






11 kommenttia:

  1. Itseltänikin löytyy tuo samainen Mavalan kynsinauhaöljy, mutta minulla on joku ihme juttu, että se pikemminkin "kuivattaa" kynsinauhani! Ei siis kirjaimellisesti kuivata, mutta tekee kynsinauhoista jollain tapaa herkemmät, joten ne helpommin myös repeilevät. Omituista. Toisaalta voihan se johtua siitäkin, että yhtäkkiä tulee kunnon kerros kosteutusta, ja vaatisi hieman pidempiaikaista ja säntillisempää käyttöä, että tehot saisi kunnolla irti :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huijui! Mä en ole vielä ehtinyt kokeilemaankaan tuota kynsiöljyä. Toivottavasti mulla toimisi kunnolla, en nimittäin tosiaan aio käyttää huonoa kynsituotetta...

      Poista
  2. Toi hoitoainepesu on ihan uusi juttu mulle. Tänään itse asiassa asiantuntijan suusta sen kuulin ekaa kertaa (en tosin täysin positiiviseen sävyyn ;)) ja nyt sitten täältä. Hassu juttu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Mitäs se asiantuntija siitä sanoi?
      Mulla syy näihin hoitoainepesuihin on se, että mulla on äärimmäisen nopeasti rasvoittuva hiuspohja, joten hiukset on pakko pestä joka aamu. Kuitenkin varsinkin talvella itse hiukset kuivuu herkästi jos niitä päivittäin shampoolla pesee, koska eiväthän ne rasvoitukaan kuin juuresta vuorokauden sisällä. Hoitsikkapesu tuntuisi hillitsevän hiusten pituuksien liikaa kuivumista mulla ihan kivasti.

      Poista
    2. Kokeile hiusten kosteutukseen hiusöljyä. Itse en enää voisi kuvitellakaan eläväni ilman L'Oreal Professionelin Mythic Oilia :). Moni kaverikin on hämmästellyt hiusteni kiiltoa ja hyvää kuntoa, ja uskonkin että suuri vaikutus on juurikin tuolla öljyllä :).

      Poista
    3. Ei se asiantuntija paneutunut asiaan, mainitsis sen vain ohimennen erilaisten pesu-uskomusten joukossa. Mutta sinänsä mielenkiintoisen asian opin tänään; me puunaamme kasvojen ihoa todella tarkasti, mutta miksi ei tehdä samaa päänahalle? Miksi ihonhoitomme päättyy hiusrajaan, ihoahan se päänahkakin on. Niinpä esitän Dara sulle kysymyksen: pesisitkö kasvosi perinteisellä taktiikalla mutta kasvovedellä? :)

      Mä suosittelen myös ennemmin hiusöljyä hiusten pituuksiin, hoitoaine voi olla liian raskasta päänahalle, varsinkin noi markettiaineet. Itse olen tykännyt Moroccanoilista. Kallista, mutta tehokasta. Ja jos markettiaineita käyttää, niin sieltäkin varmaan joku ihan passeli löytyy.

      Poista
    4. Kiitos teille molemmille vinkeistä! Käytetäänkä tuollaista hiusöljyä siis ennen shampoopesua vaiko sen jälkeen ns. hoitiksen korvaajana? Kuiviin vai kosteisiin hiuksiin? Sorry tyhmät kysymykset, mutta alkoi kiinnostamaan tää juttu! Kyselyikä katsokaas ;D

      Poista
    5. Mä tekisin seuraavanlaisesti: pesisin hiukset normaalisti ja käyttäisin myös hoitoainetta ihan tavalliseen tapaan. Sitten kuivaisin hiukset pyyhekuiviksi ja hieroisin öljyä hiusten pituuksiin. Sitten vaan föönaus tai miten nyt sitten hiuksesi kuivatatkaan. Jos on tosi tosi kuivat hiukset, niin esimerkiksi Moroccanoilia voi ihan hyvin hieroa myös pesujen välillä.

      Poista
    6. Kiitti vinkeistä Irina! Täytyy pistää talvea varten korvan taakse! Kesäisin mulla tukka yleensä onkin paremmassa kunnossa, vaikka ei se hurjan huonossa kunnossa ole talvisinkaan.

      Poista
    7. Hiusöljyä voi käyttää lähes millä tavalla itse haluaa :).

      Yleisimmin käytän sitä juurikin noin, kuten Irina sanoi. Välillä teen myös öljyllä kunnon tehohoidon, eli hieron sitä todella runsaalla kädellä kaikkialle kuiviin hiuksiin ja annan vaikuttaa noin 10-15 min. Sitten vain normaalisti pesee öljyt pois, saattaa tosin vaatia pari pesua, että kaikki ylimääräinen irtoaa. Öljyä voi myös sekoittaa tavallisen poispestävän hoitoaineen sekaan tuomaan lisätehoja :). Ja jos haluaa taltuttaa sähköiset hiukset ja/tai lisätä hiuksiin ihanaa kiiltoa, voi pienen pienen pisaran levittää myös kuiviin hiuksiin :).

      Kaikkia noita oon kokeillut, ja jokainen toimii :).

      Poista
    8. Kiitos kovasti vinkeistä Tiia!

      Poista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)