maanantai 16. joulukuuta 2013

2500 euroa...

Ja pelkkään sisustukseen! Melkoinen summa, ja sen mulle taannoin lahjoitti (melkein oikeesti mutta ei ihan) Irina White & Fresh -blogista.

Kyseessä on siis alunperin Modernisti Kodikkaalta Kertulta liikkeelle lähtenyt haaste, jossa saa tuhlata kokonaista 2500 euroa sisustukseen:

Olkapäällesi istahtaa sisustuskeiju 2500 euron kanssa. "Saat mitä haluat, mutta aikaa ei ole paljon. Kaikki pitää käyttää (syksyiseen) sisustukseen omaan kotiisi. Kerro toiveesi!"

Sorry vaan Irina ja sisustuskeiju, mä oon vähän myöhässä vissiin tuhlaamassa, koska syksy on jo talveksi vaihtunut, mutta haaveeni ovat toki hyvin sopivia mihin tahansa vuodenaikaan ;D Lähdetään siis shoppailemaan!

Ensin pistetään eteinen uuteen uskoon:

Vaatenaulakon viereen tarvitaan säilytystilaa P:n työkamppeille ja meidän kodinkunnostukseen liittyvälle muulle sälälle. Pax-sarjan vaatekaappi kolmella ovella, ja vain 38 senttiä syvänä sopii siihen tarkoitukseen hyvin. Tämä löytyy Ikeasta ja maksaa 279€. Ikeasta löytyy sille myös kaveriksi Ställ kenkäkaappi, 79€.
(Ikea)

Sitten siirrytään olkkariin!

Ensimmäisenä ostoslistalla on Bestå TV-taso Ikeasta, joka mun on pitänytkin hankkia jo pidemmän aikaa. Hintaa sillä on 120€.
(Ikea)

Tarvitsen myös uuden työpöydän. Ikean Micke, 69€, on eräs vaihtoehto, tosin sitä täytyy vielä miettiä oikein kunnolla mittanauhan kanssa kunhan TV-taso on ensin saatu paikalleen.
(Ikea)
Työpöydän yläpuolelle pitää saada seinähylly, ja jos multa kysytään, eräs kauneimmista sellaisista on ehdottomasti iki-ihana String Pocket valkoisena, 136€.
(Finnish Design Shop)

Valaisimiakin olkkari tarvitsee. Lempilipastoni päälle sopisi kuin nakutettu pöytävalaisin Brån-jalalla ja Umfors-varjostimella. Yhteensä ne maksavat 30€ Ikeasta. Lisäksi sohvan juureen tahtoisin Uplight-lattiavalaisimen Prismasta, 70€. Siitä löytyisi sekä erillinen lukuvalo, että kattoon kohdistuva suurempi valaisin.
(Ikea, Prisma)

Sitten viskataankin realismi romukoppaan ja heitetään kehiin jotain todella tyylikästä, mutta aivan liian epäkäytännöllistä/kallista meidän talouteen ;D

Gantin kerrassaan herkullinen tähtihuopa on todellisuudessa niin kallis, että tuskin tulee mun budjettiin koskaan sopimaan. Se on mielestäni tosi kaunis, mutta ei sentään niin ihana, että vähiä rahojani peräti 220€ yhteen torkkuhuopaan laittaisin. Mutta haaveillahan saa aina ;)
(Stockmann)
Hayn iso tarjotinpöytä, 205€, puolestaan on vain mahdottoman epäkäytännöllinen meidän tarpeisiin, vaikka tyylikäs onkin. Me tarttetaan olkkarin pöydälle myös se alataso, muuten kaikki mahdolliset rojut ovat aina pöydän päällä...
(Finnish Design Shop) 

Keittiökin vielä tarvitsisi jotain kivaa!

Yllätys yllätys, haavelistalta löytyy edelleen Georg Jensenin Alfredo talouspaperiteline, 75€. Muuton Myy kattovalaisin, 159€, joko harmaana tai valkoisena, sopisi kuin nakutettu keittiön ruokapöydän päälle!
(Finnish Design Shop)
Aaltomaljakosta, 95€, tekisin kattimaljan, eli kissoille juomamaljakon keittiön pöydälle. Aika kallis tosin kissojen juomakupiksi, mutta se on kaunis, tulisi esiin keittiön pöydällä ja muotoilultaankin se on kuin lätäkkö, siis just sopiva kissojen juomapaikaksi ;D
(Prisma)

Kauneinkaan sisustus ei kovin hehkeältä näytä, jos koti on kuorrutettu roskilla ja kissankarvoilla. Siksi meille tarvitaankin uusi pölynimuri. Esimerkiksi tämä Electroluxin pölypussiton malli, 189€, voisi olla meidän tarpeisiin hyvä. Ja kun koti on kauniiksi sisustettu ja puhtaaksi siivottu, pitää siitä tietenkin ottaa paaljon oikein laadukkaita kuvia. Sitä varten tarvitaan järjestelmäkamera. Järkkäreiden malleja ja ominaisuuksia en ole ehtinyt miettiä vielä yhtään, joten kuvaan valitsin lähinnä summamutikassa tällaisen Canonin suunnilleen 500€ maksavan mallin.
(Gigantti)

Tuhlattua tuli nyt 2226 euroa. Vielä jäi melkein 300 jäljelle. Sillä sitä voisi ostaa vaikka olkkariin maton ja uudet ikkunaverhot. Tai sitten muutaman tyynyn lisää sohvalle. Tai vaikka nättejä kynttilänjalkoja. Tai pari tauluhyllyä ja kehyksiä tauluille. Tai vaikka jonkun oikein hyvännäköisen taulun... Ei se sisutuskeiju haluaisi heittää mua vaikka yhdellä ylimääräisellä tonnilla, niin saisi noi kaikki? ;D

En nyt muista missä kaikissa blogeissa tää haaste on jo kiertänyt, mutta ainakin tuolla Modernissa valkoisessa kodissaan Riituli tuntuu suunnittelevan mielellään sisustusjuttuja ;) Heitän tästä haavehaasteen siis sinne päin!

Oikein mukavaa viimeistä täyttä viikkoa ennen joulua kaikille!


8 kommenttia:

  1. hauska haaste :) kylläpäs olet löytänyt paljon tuolle summalle kaikkea!! ihana sitä on haaveilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule, nappaa toki haaste itselleskin mukaan jos haluat! Kiva musta olisi nähdä mihin sä 2 ja puoli tonnia pistäisit :)

      Poista
  2. Toi Gantin tähtipeitto! Oih ja voih ja kuola valuuu!! <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi älä muuta viserrä! Mahtaiskohan sitä rikastua joskus niin paljon, ettei 200 euron laittaminen torkkupeittoon tuntuis enää kauhean suurelta ylilyönniltä? ;D

      Poista
  3. Ei ihan 100D:tä saa 500 eurolla normaalisti, joten hyvä, että jäi pati satkua ylimääräistä niin sen saisi sitten ;)

    Kiva kun toteutit tämän, samalla sai vähän osviittaa, millaisesta kodista haaveilet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkäköhän kameran hintaa mää oikein kattelin, kun tuolla Gigantin sivuillä pyörin...? Muistan nimittäin, että just tuon kuvan kameran hinta olisi ollut 495€, mutta nyt kun menin katsomaan, se olikin 549€... :DD Ja ehkä tämäkin on sitten joku tarjoushinta vielä ;)

      http://www.gigantti.fi/product/kamerat/jarjestelmakamerat/EOS100D1855DC/canon-eos-100d-jarjestelmakamera-18-55mm

      Poista
  4. String hyllykkö kelpaisi tännekkin...:) Ter. uusi lukijasi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kiva Irmastiina, että löysit mun blogin ja olet erittäin tervetullut seuraamaan mun horinoitani :) Ihanaa!

      Poista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)