maanantai 14. lokakuuta 2013

Tuikitarpeellinen Ted

Yksi ihmiskunnan parhaimmista keksinnöistä heti tulenteon, pyörän, majakan ja astianpesukoneen jälkeen on minusta kuivausrumpu. Se on kerrostalossa asuvan kissanomistajan ystävä ja hermojen pelastaja. Paitsi että se kuivaa pyykit pehmeiksi ja kuohkeiksi, se myös nappaa mukanaan mukavasti ne "muutamat" kissojen jälkeensä tiputtelemat karvatkin. Sisustamisesta kiinnostuneen naiseläjän silmää myöskin harvemmin kovasti miellyttää pitkin asuntoa kuivumaan ripustetut pyykkivuoret, joten tässäkin suhteessa kuivausrumpu on mitä oivallisin kapine. Se pakottaa viikkaamaan pyykit kaappiin kun ohjelma on valmis. Muutenhan ne rypistyy vaan ihan turhaan.

Meidän kuivausrumpu lakkasi toimimasta pari kuukautta sitten. Ärsyttävää, mutta ei nyt maailmaa kaatanut. Pyykit saa kyllä kuivattua ilmankin, vaikka tosi hermoja riipivää ja aikaa vieväähän siitä tuli entiseen verrattuna. Toiveissa oli, ja on vieläkin, että rumpu saataisiin korjattua yksi suhteellisen edullinen osa vaihtamalla. P jopa luultavasti osaisi vaihtaa sen. Kun vaan saisi joskus aikaiseksi...

Kuivaustelinettä meillä ei ollut ollenkaan, koska melkein kaikki pyykki kuivatettiin rummussa ja ne mitä ei kuivatettu, mahtui muuallekin kuivumaan. Monta viikkoa kuivausrummun lopetettua toimintansakin sinnittelin vielä ilman kuivaustelinettä. Se tarkoittaa sitä, että pyykkejä kuivui milloin missäkin: kylppärissä Oskarin oksassa, eteisessä vaatenaulakossa henkareissa ja väliovien päällä. Liputus tuntui olevan jatkuvaa. Muutama viikko sitten meikäläisen hermo sitten petti ja marssin kauppaan ostamaan kuivaustelineen. Valitsin Sinin pienen TED-kuivaustelineen. Koska en aio loppuelämääni tulla toimeen ilman kuivausrumpua, olisi isomman telineen ostaminen ollut turhaa, ja tätä oli jo Irinakin blogissaan ehtinyt suosittelemaan :)

 


On se vaan jännää, millaiselta arjen pelastajalta voi niinkin tavanomainen asia, kuin pyykinkuivausteline tuntua! Tähän mahtuu hienosti ne pyykit, mitä jouduin kylppärin Oskarin oksassa kuivattelemaan ja odottelemaan lähes kolme päivää niiden kuivumista. Tässä telineessä ne kuivuvat vuorokaudessa, koska mahtuvat kuivumaan väljemmin ja telineen voi nostaa johonkin hieman kuivempaan tilaan kuin kylpyhuone on. Tämä teline lisäksi aukeaa ja sulkeutuu jouheammin kuin vanhemmat vastaavat.

Entä missä sitä sitten säilyttäisi silloin kun sitä ei tarvita? Senkin keksin jo! Se vaatii kasaan laitettuna niin kapean tilan itselleen, että mahtuu hienosti kylppäriin pyykkitornin ja seinän väliin :) Täydellistä!


Tämä on kyllä Daralandian paras ostos vähään aikaan :D

Kuinka teillä pyykit kuivatellaan?  Löytyykö muitakin kuivausrumpufaneja vai onko se vain turha sähkösyöppö?

Nyt lähden ripustamaan pyykkejä kuivumaan ja sitten iltapesulle ja hetkeksi telkan katselua ennen höyhensaaria.

Kivaa syksyistä viikkoa kaikille!


15 kommenttia:

 1. En ole ikinä miettinyt rummun hankkimista, mutta kun asuin Islannissa ja asunnossa oli rumpu niin se oli täydellistä. Nyt olen salaa ruvennut haaveilemaan siitä, mutta niin kauan kuin minun päältä täytettävä pesukoneeni on hengissä niin kuivatan pyykit perinteisesti telineessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kati, päältä täytettävä pesukone aiheuttaa kyllä aikamoisia hankaluuksia kuivausrummun sijoitusta ajatellen ;) Ei meillekään varmaan olisi sellaista hankittu, jos pesukone olisi ollut päältä täytettävä. Eihän se olisi mahtunutkaan mihinkään, jos ei olisi voinut pesukoneen päälle laittaa!

   Minusta on ihan fiksua käyttää vanha pesukone loppuun saakka eikä alkaa uutta hankkimaan vain siksi, että saisi kuivausrummunkin :)

   Poista
 2. Meillä kuivataan pyykit isossa kuivaustelineessä sekä henkareissa (V:n kauluspaidat ja neuleet). Opiskeluvaihdossa ollessani tuli käytettyä kuivausrumpua, mutta kokemukseni mukaan se kulutti ja "nyppäännytti" vaatteita. Tietenkin jos käyttäisi laadukasta (ja kallista) puuvillaa, ei tuota nyppääntymistä varmaan tapahtuisi, mutta koska meidän perheen t-paidat ja topit (sekä minun neuleet) on halpiskamaa, niin en halua pilata niitä kuivausrummulla :) Jokainen tietenkin tavallaan ja lakanoiden peseminen olisi kylläkin paljon helpompaa kuivausrummun kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiätkö Jossu, jo tuo kuivausteline helpottaa elämää niin paljon, etten varmaan kiirehtisi rummun kanssa muuten, jos vaan ei olisi lakanoita ja pyyhkeitä... Mutta kun niitä on, ja just niiden kanssa rumpu on ihana! Lakanoita en mahdu muualla kuivattamaan kuin väliovien päällä, mikä taas ei ole yhtään nätin näköistä eikä tee hyvää itse ovillekaan ja pyyhkeet vaan tulee niin ihanan kuohkeiksi ja pehmeiksi kuivausrummussa <3 Kaiken muun kuivattaminen onnistuisi hyvin ilmankin. Aikanaan meille rumpu hankittiin juuri liinavaatepyykin takia ja silloin vielä kuvittelin, etten juuri muuta kuin niitä siinä kuivattaisikaan. Tuli siinä sitten kuivattua lopulta melkein kaikki muukin ;D

   Poista
 3. Mä haaveilen kuivausrummusta (ja pesukoneesta). Olisi ihanaa, jos voisi ajasta ja muusta riippumatta pyykätä, mutta toistaiseksi ravaan pesutuvassa. Onneksi siellä on kuivurit <3 Ja toi Sinin TED-pyykinkuivausteline on todellakin näppärä ja pisteitä saa ehdottomasti aiempaa järkevämmästä kasaanmenotekniikasta. :)

  Ja hei, pyydän nyt heti jo anteeksi, että saatoin aiheuttaa sulle hieman himoja viimeisimmällä messupostauksellani. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tulisi millään toimeen ilman omaa pesukonetta. Meidän talioyhtiö on iso ja pyykkituvalla on tasan kaksi pesukonetta ja yksi rumpu ja mankeli. Eihän niihin vapaita aikoja löydy muulloin kuin arkena keskipäivällä jos silloinkaan ja mulle ei oikein sellaiset ajankohdat sovi ellen sitten halua vaihtaa työpaikkaa ;D Kerran olen käyttänyt taloyhtiön kuivaushuonetta ja silloin pyykit olivat löytäneet ilmeisestikin uudet omistajat sen vajaan vuorokauden aikana, kun ne siellä olivat. Se oli nimittäin viimeinen kerta kun niitä pyykkejä koskaan näin :(

   Ai hiemanko aiheutit himoja! Ja ainakin kuolaneritys triplaantui ihan vaan sun takias ;D

   Poista
 4. Mä rakastan ulkona kuivatun pyykin tuoksua ja pyrin kuivaamaan mahdollisimman paljon pyykkiä ulkona, meillä on kuivausrumpu, mutta käytän sitä aika harvoin, sisällä kuivaan pyykit vastaavalla kuivaustelineellä mikä sullakin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. T: Mitenkäs pyykki kuivuu ulkona talvella? Eikö siinä mene ikä ja terveys? :o

   Poista
  2. Tuisku: Ensi kesänä mäkin varmaan saan ainakin joitain pyykkejä partsille kuivumaan kun on nyt toi teline <3

   Irina: Mökillä oon joskus kuivattanut talvella pyykkejä ulkona ja pakkasilla se kyllä onnistuu. Ne vaan muuttuu koviksi, kai siis jotenkin jäätyy, mutta sisälle tuotuna sulaa äkkiä ja ovatkin humps jo kuivatkin :) Sadekelillä, joita näin syksyisin piisaa, kuivuu kai heikommin ;D Kotioloissahan en voi muuten kuivattaa ulkona, kuin sen mitä partsille saa järkevästi mahtumaan, taloyhtiön ulkonaruja en uskalla edes harkita, kun pyykit hävisi jo kuivaushuoneestakin, joka sentään on lukittu paikka...

   Poista
 5. Irina, Dara vastasikin jo kysymykseesi, talvella pakkasessa kuivatut lakanat on hassut kankeat mötikät, kosteilla keleillä ei tietenkään kuivattaminen onnistu pihalla eikä partsilla :) Saatan joskus laittaa pyykit aluksi tuossa telineessä ulos raikastumaan ja sitten siirrän telineen takaisin sisälle ja aamulla pyykit on kuivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä teen Tuisku samoin :)) Laitan pyykit eka ulos raikastumaan ja sitten sisälle kuivumaan!!

   Poista
  2. Hyvä me, reippaat ja raikkaat :)

   Poista
  3. Ootte te kyllä reippaita ja raikkaita :D

   Poista
 6. Mä käytin jenkeissä asuessani kuivausrumpua. Siellä ei suunnilleen tiedetty mikä on kuivausteline.. Eeh! Löysin jonkun avuttoman version jossain vaiheessa. Nyt ei tulis suomessa mieleenkään ostaa edes kuivausrumpua, koska kyllähän se kuluttaa vaatteita eri tavalla kun pyykkiteline!

  Mulla on toi Ted - XL !! ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rumpu kyllä kuluttaa vaatteita, mutta toistaiseksi ei meillä ainakaan piloille ole onneksi kuteet menneet.

   Saa nähdä milloin kissat keksii taas, miten hauskaa onkaan mennä nukkumaan pyykkitelineelle kuivuvien pyykkien päälle... Voipi olla että siinä vaiheessa alan taas kaipaamaan kuivausrumpua, ei meinaan ole kauhean kivaa, kun kaikki vaatteet on kissankarvoissa jo ennenkuin ne kaappiin saa laitettua ;D Nyt vielä katit on mutsin luona hoidossa rempan takia, mutta tulevat kotiin tänään tai huomenna viimeistään :)

   Poista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)