maanantai 4. heinäkuuta 2016

Sininen kattaus kahdelle


Arkinenkin ateria maistuu yleensä pikkuisen paremmalta, jos nauttii sen jotenkin arjesta poikkeuksellisella tavalla. Yksi aika helppo tapa Suomen olosuhteissa, jossa säätila on suht kylmä suurimman osan vuotta, on mennä syömään ulos, vaikka terassille, parvekkeelle tai nurtsille huovan päälle. Toinen helppo tapa, ainakin meikäläisen kohdalla, on kattaa pöytä normaalia paremmin, oikein lautasliinojen kanssa.


Meillä ei yleensä kateta pöytää lainkaan kun P:n kanssa kotona ollaan. Kumpikin vaan ottaa lautasen ja lasin kaapista ja liedeltä ruokaa ja istahtaa syömään. Liian usein ei viitsitä istahtaa edes ruokapöydän ääreen, vaan syödään telkkaria katsellen. Lautasliinan virkaa toimittaa aina talouspaperin palanen. Tai no ei nyt ihan aina. Kyllähän me sentään jouluna otetaan servetit esiin... =D


Tämän postauksen sinisävyinen kattaus tehtiin mutsin kanssa Hyvinkäällä mun kuntoutuslomani aikana. Astiat ovat eri sarjojen eri tyylisiä astioita eri aikakausilta, joita yhdistää sinivalkoinen värimaailma. Lasit ovat Iittalan Ainoja.

Pääruokana oli ihanaa kurkkukeittoa, jonka reseptin laitan seuraavaan postaukseen. Sen lisäksi tarjolla oli itse tehtyjä sämpylöitä, tomaattia, vuohenjuustoa ja tuoretta basilikaa, ja jälkkäriksi keksejä ja teetä. Oikein hyvä, kevyt, täyttävä eikä edes kamalan kallis ateria :)


Kuinkas usein siellä ruudun toisella puolella katetaan pöytä kauniiksi? Onko muita yhtä laiskoja kuin me ollaan? ;D



10 kommenttia:

  1. itse hämmästyin tänä aamuna kun tuo toinen oikein etsi meille samanlaiset lautaset aamupalalle ja kuppejakin aika kauan katseli :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Hän on kaiketi ottanut oppia sun touhuista ;)
      Tuhannet kiitokset kommentistasi Ruut <3

      Poista
  2. Oi mitä herkkuja siellä on! Ei kyllä hirvein usein tule katettua pöytää, mutta joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä jo meinasin, et jos ostaisi jonkun servettitelineen ja pitäisi servettejä siinä esillä... Houkuttelisikohan se kattamaan useammin pöydän nätisti?

      Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Kiva sininen hetki! Tykkään, kun astiat on eri paria. Mä kattaan aina, kun joku muu tulee ruokapöytään meidän lisäksi. Joskus myös viikonloppuisin, jos ei muuta, niin paremmat (jalalliset) lasit ja servietit. Kaikkina juhlapyhinä kattaan pöydän aina. Pienellä vaivalla saa ruoankin maistumaan paremmalta! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Heidi! Mä tykkään myös, kun astiat ovat eriparia, mutta sopivat silti toisiinsa. Mutsilla onneksi astioita riittää, ja nytkin niitä veivattiin ja testailtiin, että mikä sopii parhaiten mihinkin ;D

      (Jostain syystä sun kommentit tuntuu tosi usein tulevan kahtena kappaleena, en ymmärrä miksi. Mutta nou hätä, mä poistelen ne ylimääräiset jos muistan ja jaksan ;D)

      Poista
  5. Ihana sininen hetki ja kivan kotoisa tunnelma :). Namis mitä herkkuja! :)

    Myö otetaan aika usein ruuat keittiötasolta ja pöydässä ei oo kuin lautaset, lasit ja ja vermeet. Ja nyt kun mulla on meneillään "Kuukauden aikana kulutetut servetit" -haaste niin oon laittanut melkein joka päivät sit noita servettejäkin kattaukseen. :) Tavoitteena on siis pitää kaapissa jemmassa aina yksi servettipaketti kerrallaan, hyvää vauhtia sinnepäin menossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon hanaseni <3 <3

      Mutsilla kyllä servettejä riittää. Hänelle varmaan sopisi toi haaste ;D Mulla itselläni ei ole paljonkaan servettejä, tällä hetkellä kaksi jo aikoja sitten avattua pakettia. Mut mä mietin, että jos ostaisi servettitelineen ja pitäisi siinä esillä servettejä, että josko se houkuttelisi kattamaan pöydän useammin...

      Voikun ne tekisi talouspaperia yhtä monissa kuoseissa ja kuvioissa kuin servettejä. Mä olisin ihan täpinöissäni :D

      Poista
  6. Me katamme aina K:n kanssa serviettien kanssa, en hyväksy lainkaan muunlaista toimintaa ... hahaa, taisin kirjoittaa täyttä soopaa ;D
    Servetti on meillä arkisin reväisty talouspaperirullasta. Mutta totta, kun katetaan paremmin jostain syystä, ja syitähän voi keksiä, silloin laitetaan nätisti oikeiden servettien kanssa ja viiniäkin sattaa olla tarjolla. On kiva vähän juhlistaa silloin tällöin.

    VastaaPoista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)