tiistai 28. kesäkuuta 2016

Suomi-neito juhannusasussa

Niin meni juhannus ja keskikesän (vaikka minusta ollaankin vasta alkupuolella kesää) juhlaa saimme viettää pääosin aurinkoisessa ja hyvin kauniissa säässä. Me luulimme P:n kanssa keskiviikko-itaan asti, että vietämme juhannuksen kaupungissa, koska mökille Pohjois-Karjalaan emme nyt päässeet. Keskiviikko-iltana P:n työnantaja sitten kertoi meille aivan uskomattoman hienoja uutisia: hän oli vuokrannut meille viikonlopuksi pienen mökin Hämeenlinnan lähettyviltä, jonne sai ottaa kissatkin mukaan!

Suoraan sanoen, oltiin ihan puulla päähän lyötyjä moisesta anteliaisuudesta ja huomioimisesta, mutta toisaalta tämä ei ole lainkaan poikkeuksellista. P:n työnantaja vaatii paljon ja varsinkin näin kesäisin kun rakennusalan sesonki on kuumimmillaan, ovat työpäivät usein todella pitkiä ja P:llä on paljon vastuuta paitsi omiensa, myös kesätyöntekijöiden töiden sujumisesta. Sitten kiitoksena hyvin tehdystä työstä, joustamisesta ja pitkämielisyydestä, P saa tällaisia ylläreitä silloin tällöin :) En tosin muista, että näin lyhyellä varoitusajalla olisi vielä ihan näin mukavaa ylläriä tullut!

Mökki oli suht pieni. Siinä oli tupakeittiö, makuualkovi, oma puulämmitteinen sauna ja terassi, sekä pihalla pieni grilli. Mökki itsessään oli sähkölämmitteinen ja siellä oli juokseva vesi, sisävessa ja kaikki peruskodinkoneet mikrosta ja pölynimurista aina telkkariin ja DVD-soittimeen asti. Omat liinavaatteet veimme mukanamme ja loppusiivouksen hoidimme itse. Maksua vastaan toki olisi voinut liinavaatteet ja siivouksen vuokrata mökin vuokraemännältä, mutta meille ei tuota mitään ongelmaa kuskata autolla omia lakanoita ja pyyhkeitä, ja joutuuhan sen loppusiivouksen ihan omin kätösin siellä omallakin mökillä tekemään.

Mitään ihmeitä emme juhannuksena sitten tehneet, tosin se ei ollut tarkoituskaan. Pääasiassa vaan oltiin, nautittiin vapaudesta, kauniista suomalaisista maalaismaisemista ja teimme pieniä kävelylenkkejä luonnossa mun jalkani kestokykyä kuunnellen. Lauantaina piipahti eräs P:n kaveri lapsineen kylässä ja heidän kanssaan grillailtiin ja pelattiin mölkkyä. Kissatkin nauttivat olostaan saadessaan ulkoilla vapaana ja varsinkin Viljami oli ihan innoissaan uusista leikkikavereista :D

Ja mä muuten voitin mölkkyskaban! En olisi ikinä uskonut voittavani, sillä tähän mennessä olen ollut suurin piirtein surkeuden huipentuma mölkyssä ja jopa alle kymmenvuotiaat lapset ovat päihittäneet mut kevyesti. Nyt me jo vitsailtiinkin, että tohtori-Tuomas laittoi jalkaani leikatessaan varmaan mun heittokäteenikin jotain taikaa, kun mölkkytaitoni olivat leikkauksen jälkeen parantuneet ihan ihmeellisellä tavalla =D


Kun vihdoin ja viimein pääsin ihan maaseudulle luonnon ääreen, en tietenkään voinut malttaa mieltäni, vaan räpsin luontokuvia ihan urakalla. Vieläkin mulla on valitettavasti vaikeuksia päästä kyykkyyn ja kiipeillä esim. kivien päälle parempien kuvakulmien toivossa, mutta Suomen luonto on upea, mistä kuvakulmasta hyvänsä katsottuna! Katsokaa nyt, kyllä meillä on kaunis kotimaa! <3 <3 <34 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja tuo viimeinen on varsinkin tosi ihana! MÄ niin rakastan auringonlaskuja ja -nousuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon murmelsson! <3

   Mäkin rakastan auringonnousuja ja -laskuja! Ne ovat sitä maailman kauneutta, jota nähdäkseen ja saadakseen ei ole tulorajaa! Ne ovat kaikille avoimia taidenäyttelyitä ja henkeäsalpaavia elämyksiä. Sellaisia joita jää kaipaamaan ja joita muistelee vielä vuosienkin päästä. Ja silti voi aina uuden auringonnousun tai -laskun bongata.

   Tuo viimeinen kuva on auringonlasku juhannuspäivänä, ihan muutama minuutti ennen keskiyötä...

   Poista
 2. Näytti ihan passelilta mökiltä, siellähän oli kaikki mitä ihminen tarvitsee muutaman päivän lomalla ja enemmänkin. Pidin peltomaisemasta, mitähän siinä mahtoi kasvaa - ruista? Hieno homma että köpöttelysi on edistynyt niin hyvin että saat otettua valokuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä oli mökki! Kyllä me vaikka viikkokin tuolla oltaisiin, eikä vähiten kissojen takia. Vuokraemäntä, joka asui tuossa isossa keltaisessa (vuonna 1928 rakennetussa) talossa, oli sitä mieltä, että meidän kaupunkilaiskissat pitää päästää vapauteen. Ja niinhän me sitten päästettiinkin :)

   Poista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)