tiistai 29. huhtikuuta 2014

Arjen ankeutta ja viimeiset lomakuvat

Hyvää iltaa, pitkästä aikaa!

Lomaltapaluu on suoritettu ja arjen ankeuteen palattu. Arki lähti tällä kertaa rullaamaan aika kankeasti; oltaisiin niin tosi mielellämme vielä toinenkin viikko mökillä viihtyneet. Siellä oli niin ihanan aurinkoiset ilmat, lampi oli niin tolkuttoman kaunis ja joka päivä erilainen. Kevään saattoi oikein kuulla ihan konkreettisesti! Se lauloi jokaisessa tuulen henkäyksessä, surisi jokaisessa aavistuksen vielä kohmeisessa kärpäsessä ja kohisi jäiden sulaessa...

Loman jälkeen kotielämä on tuntunut jokseenkin tylsältä ja mitäänsanomattomalta. Kotona kaikki tuntuu olevan mälsää ja rumaa. Nettiyhteyskin on takkuillut jo monta päivää niin, että netti on ollut täysin poikki tunteja kerrallaan. Tiedä sitten mikä siinä on vikana. Tämän postauksenkin jo kertaalleen pari päivää sitten tein, mutta se ei koskaan lähtenyt eteenpäin, kun taas vaihteeksi netti meni poikki. Yritetään nyt sitten uudelleen.

Koska koti on niin masentava, muistelen vielä muutamalla kuvalla lomaa ja mökkimaisemia. Lomassa tietenkin on parasta se, ettei tartte herätä kukonlaulun aikaan, ja suhteellisen pitkään mökilläkin tuli yleensä nukuttua. Yhtenä aamuna vähän jälkeen viiden heräsin kuitenkin päästämään kissat pihalle, ja taapersin rantaan lampea katsomaan. Tavoitin sopivasti sen sinisen hetken juuri ennen auringonnousua, kun uuden aamun ensivalkeus jo kurottelee kuusten takaa. Siinä hetkessä on jotain jännittävää ja melkein taianomaista <3

Lammessa jäät sulivat tuon yhden viikon aikana käytännössä kokonaan. Alkulomasta näkyi vain pitkä, valkoinen lakeus ja satunnaiset sulat kohdat rannoilla.


Ja tämä edellisestä postauksesta tuttu, hullu heikoilla jäillä pilkkijä ei ollutkaan viimeistä kertaa heikoilla jäillä!

Pitihän sen päästä vielä pari päivää myöhemminkin kokeilemaan! Ja hullun tuuria, ei pudonnut heikkoihin jäihin vieläkään, vaikka vastaranta jo pilkisti täysin sulana...


Tuon jäillä hyppimisen typeryyden tajusi kunnolla vasta seuraavana päivänä, kun lampi oli sulanut jo melkein meidän rantaan saakka. Tältä se näytti lähtöpäivän aamuna, aaltojen loiskiessa tuulessa.
Näihin kuviin ja tunnelmiin toivotan kaikille oikein kivaa viikkoa ja rentouttavaa vappua! Juokeehan simmoo ja syökee munkkeja ;D


16 kommenttia:

 1. Nopeesti ne jäät sitten lähtevät, kun alkavat lähtemään..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta Irmastiina! Mä en ole yleensä päässyt todistamaan tällaista hetkeä, kun ne jäät oikeasti sulavat, joten siltä kantilta oli kyllä aika ikimuistoinen loma :)

   Poista
 2. Lomilla on se paha taipumus, että ne loppuvat ennen aikojaan! Mutta mitkä maisemat teillä on ollut lomalla - ja tuolla kevään tulon varmaan näki ja koki kunnolla. Ei muuta kun yritetään selvitä sinne seuraavaan lomaan saakka!
  Sitä ennen myös sinne mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa Lady, olet oikeassa, kuten yleensä :) Mikä siinäkin on, että lomat harvemmin ovat riittävän pitkiä? ;D

   Kevään tulon kannalta tämä loma oli kyllä mun elämässäni hyvin harvinaista herkkua. Vaikka tuossa pääsiäisen tienoilla melkein joka kevät mökillä käydäänkin, nyt ensimmäistä kertaa osui just sellainen viikko, jonka aikana käytännössä kevät tuli sinnekin :) Upea kokemus!

   Ihanaa vappua ja seuraavaa lomaa odotellessa ;D

   Poista
 3. Upeat maisemat teidän mökillä! Ja kyllähän se vain niin on, että kalamies on aina kalamies, heikoilla jäillä tai ei ;) Kivaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Jossu <3 Kiitos paljon ja lämpimästi tervetuloa takaisin blogistaniaan vielä tätäkin kautta!

   Kalamies on tosiaan aina kalamies ;) Arvaatko mikä korvensi tuon mun Hullun Heikoilla Jäillä Pilkkijän sielua kaikkein eniten lähtöaamuna? No tietenkin se, että kuulemma jo seuraavana päivänä olisi voinut työntää soutuveneen vesille ja lähteä virvelöimään! =D

   Poista
 4. Tsemppiä arkeen ja kyllä se siitä lähtee rullaamaan :))!

  Ihanaa ja rauhallista vappua teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Kyl tää arki tästä lähtee, vähän on jo ihan kotiinkin liittyviä kivoja suunnitelmia :) Rauhallista vappua myös sulle ja minille <3

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Soiliseni! Vappu ol ja män aika hiljaisissa merkeissä, ja tänään duunissa kehitinkin sit ihan kunnon lentsun. Pöh... Kivaa viikonloppua sulle kuitenkin :)

   Poista
 6. Hienoja kuvia. Mä kävin joku aika sitten ottamassa yhdellä rannalla kuvia, kun oli vielä jäitä jäljellä. Oli jotenkin aika outoa mennä seuraavalla kerralla, kun ei näkynyt jäitä enää missään. Ehkä vähän jäätynyttä lunta rannalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kanssa hämmästytti ja melkein pelotti tuo jäiden sulamisen vauhti! Ihan uskomatonta...

   Poista
 7. Tsemppiä arkeen!! Välillä sitä kyllä miettii, ettei lomalle pitäisi jäädä ollenkaan kun arki aina sen jälkeen vähän takkuaa ;) Mutta ihan kivaa tämä arki kaikesta huolimatta on, kunhan siihen taas pääsee!! Nyt, hyvää vappua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eiköhän tää arki tästä lähde pikkuhiljaa taas rullaamaan... Ainakin ensi viikolla päästään taas nauttimaan viiden päivän työviikoista ;) Kai sekin sillä tavalla auttaa, ettei tule katkoksia rutiineihin... Kiitos Ruut ja hyvää viikonloppua sulle :)

   Poista
 8. Upea kuvat jälleen, mahtavalla paikalla teidän möksä :) Toivottavasti paluu arkeen sujui mutkitta, ihanaa kohta se on.... se kesä nimittäin!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! Kiitos ihana Tuisku <3 Mökki on kyllä tosi upealla paikalla, että niistä maisemista ei oikein huonoja kuvia voi ottaakaan :D

   Tiiätkö, että tuota kesää me mietittiin jo matkalla mökiltä kotiin :) Iloittiin siitä, ettei kestä kuin pari kuukautta, niin sinne pääsee uudelleen!

   Poista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)