perjantai 10. tammikuuta 2014

Vuosikooste 2013, osa 1

Blogeissa on paljon pyörinyt nyt näitä koosteita viime vuodesta, ja päätin minäkin kantaa korteni kekoon. Itse olen tykännyt kovasti lukea muiden koosteita, minusta on kiva sellaisen muodossa palauttaa mieleen kyseisen blogin viime vuoden metkut ja monen blogin kohdalla olen vasta nyt päässyt kärryille monista sellaisista jutuista, joita tapahtui ennenkuin mä olin ko. blogin itse löytänyt.

Tässä vuosikoosteessa käyn läpi mieleenpainuvinpia hetkiä jokaiselta kuukaudelta sekä tekstin, että kuvakollaasien muodossa. Kollaaseihin yritin valita mahdollisuuksien mukaan blogissani ennen julkaisemattomia kuvia, mutta aika paljon sieltä löytyy kyllä sellaisiakin, jotka olen jo joskus julkaissut. Otan joka asiasta tosi paljon kuvia, mutta pakko niitä on poistaakin paljon, koska kuvakansioni tuppaavat muuten paisumaan yli äyräidensä ;) Siksi en kaikista tapahtumista vaan löytänyt julkaisukelpoisia ja ennen julkaisemattomia kuvia.

Ensimmäisen vuosineljänneksen unohdan nyt kokoinaan, koska silloin en vielä blogannut lainkaan. Aloitan siis huhtikuusta 2013, jolloin tämä blogi näki päivänvalon kuukausien jahkailun jälkeen. Jaan suosiolla koosteen kahteen osaan, jotta lopputuloksena ei olisi karsea kilometripostaus, jota kukaan ei inhimillisillä voimilla jaksa lukea.

HUHTIKUU

Huhtikuussa tapahtui peräti neljä sellaista mukavaa asiaa, jotka piristivät minua ja toivat paljon iloa elämääni. Eipä muuten ihan joka kuukausi saakaan nauttia peräti neljästä tällaisesta ei-ihan-jokapäiväisestä -elämänilosta, joten huhtikuu on jäänyt mieleeni yhtenä vuoden 2013 mukavimmista kuukausista :)

Aivan alkukuusta meille saapui uusi sohva, jota oltiinkin ehditty jo pari kuukautta odotella. Se on se iso harmaa josta postasin jo heti blogini alkumetreillä. Muutaman päivän päästä sohvan tulosta me lähdimme viikon kevätlomalle Pohjois-Karjalaan mökille. Ja siellä mökkimaisemissa mä kirjoitin ihan ensimmäisen blogipostaukseni, ja muutaman muun sen jälkeenkin. Luonnonkauniissa karjalaisissa maisemissa sai Daralandia alkunsa :)

Ja kun huhtikuu alkoi niin mukavissa merkeissä, on vain sopivaa, että se myös päättyi yhtä ihanalla tavalla: kuun lopussa sain vihdoin tavata kolme ihanaa naista, joihin olin sähköpostitse jo tutustunut kevään aikana. Sinä iltana naurettiin niin paljon, että vatsalihakset taisi kaikilla olla jumissa seuraavana päivänä! Voi sitä mieletöntä tunnetta, kun olet odottanut niiden ihmisten tapaamista kuin kuuta nousevaa, h-hetken lähestyessä jännittänyt niin paljon, että melkein pissit menee housuun ja sitten kun ne ihmiset ovat siinä vierelläsi, yhtäkkiä kaikki jännitys häviää kuin taikaiskusta! Jäljelle jää vain ihmetys, että miksi mä nyt näitä niin paljon jännitin, kun eihän niitä tartte jännittää. Sellainen tunne, että näiden tyttöjen kanssa mä voin olla ihan vapaa ja oma itseni. <3 <3 <3 (Siinä sydän jokaiselle murmelssonille :D)


TOUKOKUU

Toukokuussa ei sitten kovin kummoisia tapahtunutkaan, toisaalta ihan hyvä vaan; ei kai sitä osaisi enää nauttia niistä oikein spesiaaleista jutuista, jos joka kuukausi olisi yhtä ekstriimiä täynnä ;D Toukokuussa oli blogissa vielä paljon esiteltävää meidän kodista, ja silloin panostin siihen kaikkein kauneimpaan ja parhaimpaan osaan meillä, eli keittiöön. Esittelin kyökkiä useammassa postauksessa sekä ihmisten, että kissojenkin perspektiivistä katsoen.

Keittiöteemaan sopikin sitten kuin nakutettu ne neljää uutta, vanhaa ja valkoista, eli Irinalta ostamani keittiön tuolit! Silloin jo kesäkuu koputteli ovelle kovasti, ja bloginkin puolella postasin tuoleista vasta kesäkuussa. Toukokuussa ne silti taloon tuli, tarkistin vanhoista maileista ;)

Toisinaan, kun keittiössä on siistiä ja puhdasta, jään vieläkin ennen valojen sammuttamista keittiön ovelle hetkeksi ihmettelemään, miten kauniilta voikaan ruokapöydän tuolit näyttää ;D


KESÄKUU


Kesäkuusta mieleen on jäänyt kesäloman alku ja mutsilan terassi. Äiti oli rempannut terassinsa edellisenä syksynä ja laittanut sen kesäksi niin kauniiksi. Minä tietysti mutsilassa ollessani vietin tuntikausia terdellä ja kuvasin sitä kuin viimeistä päivää ;)

Juhannukseksi lähdettiin taas mökille ja niissä maisemissa vierähtikin loppukuu. Meidän mökkimaisemat ovat parasta ja kauneinta koko avarassa maailmassa! Mä tosin olen varmaan maailman puolueellisin arvostelijakin ;)
Loppukuusta myös tapasin ihanan Soilin ekaa kertaa, kun hän tuli meidän mökille käymään! Hana <3 ;D

Tällä kertaa mökiltä ei kauheasti kuvia, siis julkaisukelposia sellaisia, tullutkaan, koska mun vanha pokkarini hajosi sillä reissulla. Ja silloisen puhelimeni kamera vaan ei ole yhtään hyvä... P otti omalla puhelimellaan onneksi muutamia tosi onnistuneita otoksia, joita olen voinut jopa käyttääkin :)


HEINÄKUU

Heinäkuu vierähti melkein kokonaan mutsilassa kukkavahtina mutsin ollessa lomailemassa. Kukkavahdin pesti ei tosin vaativuudella ollut pilattu, sillä terassin kastelusta huolehti pääosin luonto ja minä kastelin vain sisäkukkia ja vissiin jopa pari kertaa niitä ulkokukkiakin. Sen verran aurinkoakin saatiin, että mä sain räpsittyä about 300 kuvaa mutsilasta sekä sisältä että ulkoa ;)

Niiden kuvien ottamisen mahdollisti uusi pokkari, jonka P mulle osti heti alkukuusta. Oli kyllä aika ihana ylläri! Vaikka rajansa kai silläkin on, miten pitkään mies jaksaa kuunnella sitä päivittäistä "yöööök miten surkeita kuvia mun puhelimella tulee, niiiiisk" väninää... :D Mutta pokkari oli kannattava ostos, sillä mä olen suurimman osan tämän blogin kuvista tähän mennessä ottanut.

Vasta loppukuusta ehdittiin kotiinkin kunnolla kesää viettämään. Ja siivoamaan... Ah, sehän on ihan mun "lempihommiani", kuten blogini säännöllisemmät lukijat varmaan tietääkin ;)  (yhhhh)
Pitkälti kotihommia tehdessä loput heinäkuusta menikin, mutta ehdin sentään nauttia muutamista elämän yllättävistä pienistä iloista, kuten vaikkapa upeista auringonlaskuista betonilähiössä :)


ELOKUU

Elokuussa opettelin vihdoin kuvanmuokkauksen ja kuvakollaasien teon alkeet. Siitä todistaa jokainen tämänkin postauksen kuva, sillä jokaista olen jotenkin tsekannut paremmaksi. Aloitin Paintista ja lukijani neuvosta löysin Photoscapeen, jolla nykyisin teen melkein kaikki kuvanmuokkaukset. Tekstin lisääminen kuvaan on minusta vieläkin helpointa Paintilla, mutta aika harvoin ehdin ja jaksan nähdä sitä vaivaa, että käsittelen samaa kuvaa kahdella eri ohjelmalla.

Kollaasien teko olikin sitten oma haasteensa, ja vihdoin onnistuin siinä Picasalla. Muilla ohjelmilla en muuten osaa kollaaseja tehdä vieläkään, tosin enpä ole paljoa jaksanut edes yrittää harjoitella, kun toi Picasa on niin helppo. Nykyisin olen huomannut olevani usein tyytymätön Picasalla aikaansaamiini kuvakollaaseihin ja siksi on alkanut houkuttaa opetella moinen tietotekninen taidonnäyte muillakin ohjelmilla ;)

Ensimmäiset kuvankäsittelysessioni veivät ihan tuhottomasti aikaa ja silloin arvelinkin, etten arjen tasolla tule kuviani mitenkään muokkaamaan ihan vain sen ajankäytön takia. Voi miten väärässä silloin olinkaan! Nykyisin jokaikinen julkaisemani kuva käy läpi edes ne perusjutut, eli valkotasapainon, kontrastin ja kirkkauden hienosäädöt, useissa kuvissa teen enemmänkin. Ja ei se nyt niin kauheasti aikaa enää vie, kun ne perusjutut muutamalla klikkauksella hoitaa. Sitä se opettelu ja oppiminen teettää :)

Blogissa käsittelin elokuussa lempiasioitani omassa kodissani, ja jokainen kuva niistä kävi läpi ainakin sen peruskäsittelyn, suurin osa vielä enemmän. Tuo kuvienmuokkaus onkin jälkeenpäin osoittautunut erääksi parhaimmista jutuista blogi"urani" aikana.

Juu, eiköhän tää ollut tässä, loppuvuoden metkut sitten seuraavassa postauksessa. Tuli nyt ainakin kevät ja kesä käsiteltyä :)

Kivaa viikonloppua kaikille! (Mä kyllä voisin hyvin vaikka tottua tälläsiin neljän päivän työviikkoihin... ;D)

8 kommenttia:

 1. Muistoja! :) Onkohan meillä muuten keittiössä samanlainen välitilan laatta? Ainakin näyttää siltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, tartteekin tulla sun blogiin syynäämään sun keittiön välitilan laattoja sillä silmällä ;) Mä en näistä meidän laatoista enää muista yhtään mitä ne on, kun vuokranantaja ne käytännössä päätti. Asukkaille annettiin kaksi vaihtoehtoa joista valita ja me valittiin nää.

   Poista
 2. Voi että kun tulee kesää ikävä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä... Arvaa vaan tuliko mulle, kun about sadasta ihanasta kesäkuvasta sopivia valkkailin tähän postaukseen... :)

   Poista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)