maanantai 27. toukokuuta 2013

Kissoja ja hiiriä

Mä en koskaan voita arpajaisissa mitään. Paitsi tammikuussa voitin sisustustarran ihanan Beauty of Life -blogin arvonnassa! Tarraa valitessani päädyin pieneen, mustaan hiirenkoloon, ja se sijoitettiin keittiöön lattianrajaan, kissojen ruokailupaikan luokse... Jotenkin mua hihityttää ajatus siitä, että siellä se hiiri"paisti" toljottaa turvassa kolossaan meidän katteja samalla kun ne syövät ja nauraa vahingoniloisena ;D


Kissojen ruokailualustana meillä on Clas Ohlsonilta hankittu kenkäalusta. Ruokakuppeja puolestaan pitelee selässään hauska, rautainen kissa-teline, jonka saimme vuosia sitten lahjaksi kun ensimmäisen kissamme hankimme.

Tämä Clasun ruokailualusta on osoittautunut aivan loistavaksi ratkaisuksi meille! Se on kuin suuri tarjotin pienine laitoineen. Tukevan materiaalinsa ansiosta se pysyy hyvin paikallaan ja laidat huolehtivat siitä, että ruokakupeista mahdollisesti yli lennelleet ruuantähteet eivät leviä pitkin keittiötä. Meillä varsinkin ADHD on aika sotkuinen syöjä, ja ennen ärsytti ihan tuhottomasti, kun sen  jäljiltä sai lattiaa lakaista vähän päästä ja silti onnistui saamaan sukan pohjaan kissanruokamuruja. Tämä ongelma katosi kertaheitolla ruokailualustan ansiosta! Nyt ei tartte kuin rikkaimuria silloin tällöin alustalle näyttää ja pyyhkäistä kostealla rätillä. Suunnilleen kerran viikossa pesen alustan kokonaan käsitiskiaineella ja tiskiharjalla.

Mä olen tosi tyytyväinen nykyisin kissojen ruokapaikkaan. Hiirenkolokin sopii just tuohon kohtaan kuin nenä päähän ja tuntuu ryhdistävän ruokailupaikan ikäänkuin omaksi kokonaisuudekseen. Ja mikä tärkeintä, myös kissat tuntuvat tykkäävän :)

Älä sä tuu mun ruokia syömään!16 kommenttia:

 1. Hauska idea! Ja toi kissan ilme kruunaa kaiken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ADHD alkoi tuossa vaiheessa vähän hermostumaan, kun mä vaan kuvasin enkä meinannut päästää sitä lounastamaan lainkaan ;)

   Poista
 2. =D Kyllä siinä kelpaa syödä gourmet aterioita! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulis kelpaavan! Ihan aina tosin ei varsinaisesti gourmeeta ole tarjolla... ;)

   Poista
 3. HIH! Tää oli niin paras tarra :))) Aivan mieltsi idea! Mua edelleen naurattaa tuo ruokakuppi :))

  Ihanaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Onneksi voitin sen sun arpajaisissa sillon!

   Ihanaa päivää murunen <3

   Poista
 4. Hyvä idea toi kenkäalusta! Oon ite yrittäny pitää jotain muovitablettia ruokapurkkien alla mut ei se paljon auta ku kavereilla on välillä tarve siirtää ne whiskassit kupista lattialle, koska jostain syystä ruoka maistuu lattialta paljon paremmalta... Saa olla koko ajan siivoomassa.

  Ihana tarra! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä lämpimästi suositella tuota kenkäalustaa! Niillä on näemmä Clasun sivuillakin maininta tästäkin käyttötarkoituksesta ;) Meillä kanssa ADHD viskelee lihanpaloja kiposta lattialle, en tiiä mikä siinä on... Liian huonosti teurastettua eläintä, että se pitää vielä tappaa uudestaan? ;D
   Tällä alustalla ruuantähteet pysyy hyvin rajatulla alueella eikä leviä pitkin keittiötä!

   Poista
 5. Aivan huippu idea toi kenkäalusta ruokakippojen alla. Meillä Uuno juo niin vauhdikkaasti vettä ettei mitkään muoviset pikku tabletit kyllä aja asiaansa :) Seuraavan kerran kun clasulla käyn niin tää lähtee aivan varmasti mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löysit hyvän vinkin teille, Tsinnia! Mä olen nähnyt tällaisia melkein samanlaisia alustoja myös Tarjoustalossa, joten kannattaa pitää silmät auki jos sen konsernin myymälöissä pyörit joskus. Ja hintaahan tällä alustalla ei ole kuin muutama euro, joten paljoa ei köyhdy vaikka ei sitten tykkäisikään, joten kannattaa ehdottomasti koklata :)

   Poista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)