perjantai 25. heinäkuuta 2014

Ketutus Maximus

Huomenta, vai onko se jo päivä? No hällä väliä, nyt mulla on päällä ihan hirveä harmitus,  suorastaan
Ketutus Maximus.

Mutsilasta palattiin kotiin jo viikko sitten. Ja sen, mitä mä ajattelin olevan ihana kotiinpaluu, muuttuikin aika pian Ketutus Maximukseksi. Tapahtui nimittäin niin, että kotiin palatuamme, mä virittelin läppärini takaisin omalle tietsikkapöydälleni ja käynnistin sen. Joo, selvästi se käynnistyi, mutta näytöllä ei vaan tapahtunut mitään. Ei tullut yhtään ainutta kuvaa tai edes kirjainta koko näytölle. Illan mittaan irrottelin sen kytkennöistään ja kytkin aina uudestaan, tarkistin kaikki piuhat ja johdot seinistä sataan kertaan, mutta mikään ei auttanut. Seuraavana aamuna sitten P keksi irrottaa läppäristä akun hetkiseksi ja kokeilla josko se auttaisi. Ja sehän auttoi! Kuva tuli takaisin ja kaikki toimi kuin unelma, vuorokauden verran.

Parin päivän päästä rakkine tarvitsi taas akun heiluttelua käynnistyäkseen. Silloin mulla mielessä käväisi, että tärkeimpiä valokuvia kannattaisi koneelta siirtää ulkoiselle kovalevylle siltä varalta, että kone kosahtaa lopullisesti. Fiksuna likkana päätinkin tehdä sen heti seuraavana päivänä. Se päätös oli virhe. Iso virhe.

Seuraavana päivänä rakkine ei nimittäin käynnistynyt enää laisinkaan. Ei vaikka miten taas akkua heiluttelin ja piuhoja tarkistelin ja irrottelin. Pari seuraavaa iltaa P vielä tappeli masiinan kanssa, kunnes oli aika luovuttaa. Lopputulos on se, että minun tietokoneeni on hajonnut. Siitä luultavasti kosahti kovalevy, ja sen mukana about tuhat arvokasta valokuvaa :(  
Ketutus Maximus.Minä tarvitsen uuden läppärin ja ASAP. Sellaista meillä ei vaan yksinkertaisesti ole varaa lähitulevaisuudessa ostaa. Siihen saakka, en edes tiedä miten pitkään, olen täysin P:n ja hänen läppärinsä varassa.

Onneksi sentään P:llä on oma ja erinomaisen toimiva läppäri. Sillä mä tätäkin postausta nyt kirjoitan. Tätä saan käyttää aina kun P ei sitä tarvitse. En osaa sanoa, kuinka usein hän sitä tarvitsee. En osaa ennustaa, kuinka tämä takaisku tarkalleen ottaen tulee elämääni vaikuttamaan. Blogiin se varmasti tulee vaikuttamaan, ainakin jollain tavalla. Olin jo valmistautunut kertomaan teille, että nyt tulee bloggaamisessa vastentahtoinen tauko, mutta enpäs kerrokaan ;) Kun sentään on tämä P:n läppäri, uskon että pääsen edes silloin tällöin blogiakin päivittämään. Kuitenkin, seuraaviin seikkoihin kannattaa varautua:

- Postausten välillä voi olla useita päiviä, viikkokaan ei ole mikään mahdottomuus.
- Valokuvia voi puuttua tai joudun ehkä lainaamaan niitä muualta. Esim. loppunutta kosmetiikkaa olin jo ehtinyt kuvaamaan ja kuolleelle koneelleni siirtämään. Käytetyt purnukat ovat jo kaatopaikalla, joten uusia kuviakaan en niistä saa. 
- Kommentteihin vastaaminen saattaa viivästyä useita päiviä. Se on viivästynyt jo nyt tämän kuluneen viikon ongelmien takia. On tässä sentään muutama onnellinenkin seikka onnettomuudessa!  Mulla on nimittäin puhelin, ihana Galaksin Kaunein, jolla voin myös surffailla netissä. Sen kautta varmaankin tulen pääasiassa teidän muiden blogeja lukemaan jatkossa. Kommentoiminen tosin on kännykällä aika vaivalloista, joten se saattaa siksikin jäädä vähemmälle. Yritän kuitenkin parhaani.

Toinen onnellinen seikka on se, että mulla on tämä blogi. Onneksi olen jo yli vuoden pitänyt blogia, jonne olen tallettanut edes osan niistä kaikkein kauneimmista ja tärkeimmistä kuvista ja muistoista! Onneksi en ihan kaikkia rakkaita valokuviani sentään menettänyt, sillä osa niistä löytyy tästä blogista! Siltikin aion tästä lähtien olla varovaisempi kuvieni kanssa. Aion ryhdistäytyä ja käydä ne läpi säännöllisesti poistaen turhat ja säilyttäen tärkeät. Ja niistä tärkeistä aion tehdä vielä erillisen kansion, johon kopioin ne ehdottoman ihanat ja tärkeät kuvat. Ja sen kansion sisällön siirrän säännöllisesti joko ulkoiselle kovalevylle tai muualle talteen.

En tosiaan osaa sanoa, milloin uuden, oman läppärin saan. Kuukausi siihen nyt menee ainakin, hyvin todennäköisesti toinenkin. Mutta kun se tapahtuu, olen varmasti onneni kukkuloilla ja te, ihanat ja rakkaat lukijani,  tulette olemaan ensimmäisten joukossa, jotka siitä kuulevat ;D

Kulunut viikko on ollut suoraan sanoen paskamainen. Mutta on siitäkin ukkospilvestä sentään yksi valkea reunus löytynyt. Siitä saatte esimakua tässä ;D


Joo, siinä se uusi TV-taso komeilee, tosin tässä kuvassa laitteiden piuhat on vielä kytkemättä. Ja imurointikin näemmä kesken ;D Lisää kuvia ja juttua TV-tasosta luvassa myöhemmin.Kiitos, että jaksoitte lukea, ja kiitos jos jaksatte mukanani tästä tietoteknisestä takaiskusta huolimatta <3 <3
Ja niin, oikein ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

14 kommenttia:

 1. Ymmärrän täysin työn ketutuksen. Minä puolestaan olen siirtynyt pilven käyttäjäksi (en polttajaksi, Hah!!) sinne ne kuvat lentää samantien ja vaikka kone katoaisi kuvat ovat tallessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, tollanen pilvi vaikuttaa kiinnostavalta. Täytyypä tutustua siihen tarkemmin jos vaikka itsekin alkaisi pilven käyttäjäksi... ;D

   Poista
  2. Juu suosittelen :) minulla menee iCloudiin, koska Applen puhelin ja kone. Mutta Dropbox on sellainen joka sopii kaikille :)

   Poista
 2. Minun läppäri taitaa, myös vedellä viimeisiään...välillä temppuilee avatessa ja välillä muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi ei. Jos sulla siellä mitään tärkeää on muistissa niin siirrä nyt talteen jonnekin muuallekin, ettei sulle käy niinkuin mulle!

   Poista
 3. Voi ei. Mun painajainen on kyllä juurikin tuo että kaikki kuvat katoaa koneen mukana.. pitää varmaan oppia tästä ja ottaa kopioit hyvään talteen!

  Ps. Kaunis on uusi tv-taso!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Maikkiseni! Ota oppia mun mokastani äläkä anna sen tapahtua sinulle! Kyllä tästä harmituksesta pikkuhiljaa jo alkaa toipumaan, mutta se hetki kun tajusin läppärin todella kuolleen ja kaikkien kuvien menneen sen siliän tien, oli jotain aika karmivaa... Kirjaimellisesti v*tutti, itketti, masensi ja suututti niin että meinasi taju lähteä.

   Poista
  2. En epäile hetkeäkään! Toivottavasti saat väliaikasratkaisun avulla postailtua edes silloin tällöin, niin saadaan sinut takaisin kuvioihin!

   Poista
  3. Pyrin mä säännöllisesti postailemaan, vaikka en varmaan ihan niin usein nyt pysty kuin haluaisin :)

   Poista
 4. Ou nou :( :( :(! Mä laitan jokaisen kuvan erilliselle muistitikulle ettei vaan käy huonosti!!

  Ihana tuo tv taso!!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistitikku!! Höö, miksei mulle tuo ole tullut mieleenkään?? Meillä jopa on parikin muistitikkua ihan tyhjänpanttina tuolla jossain laatikon perukoilla... Arvaa vaan tunnenko oloni taas vähän tyhmäksi nyt... ;D

   TV-tasosta yritän postailla loppuviikosta enemmän!

   Poista
 5. Nämä voi olla vanhentuneita muistikuvia, mutta:

  Ei tilanne ole ymmärtääkseni noin paha kuin miltä se näyttää. Monista liikkeistä saa kovalevylle asemia, joihin sen sun koneen kovalevyn voi asettaa ja ajaa kuvat talteen sieltä. Ainakin Clas Olssonilta sai aiemmin, pitää vaan tietää kovalevyn mitat eli kone pitää avata sitä varten. Hintaa muutama kymppi. Jos itse kovalevy on tosiaankin hajonnut (ei se aina niin ole vaikka siltä näyttää), sen voi pelastaa jollain nörttipajalla kumminkin. Myös pelastusohjelmia on olemassa, mutta ne ei silloin auta, jos kone ei käynnisty ollenkaan.

  Muistitikku on tosiaan kuville näppärä säilytyspaikka. Tikku vaan avaimenperään roikkumaan niin se on aina matkassa mukana. Mun minikokoisella muistitikulla on kokoa 32 gigaa, joten kyllä sinne muutama kuva mahtuu :)

  Ps. Mulle kävi vastaava koneen hajoaminen jokunen vuosi sitten, kun yksi jatkojohto olikin maadottamaton. Töpseliä kiinnittäessäni valokaari välähti ja kone simahti - lopullisesti... :(
  Opinpahan käyttämään maadoitettuja jatkojohtoja JA tarkistamaan, ettei ne vaan näytä siltä äkkiä katsottaessa. Mutta mun myötätuntoni on kokonaan sun puolellasi, kurja tilanne tosiaan. Niisk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, tarttee tutkailla vähän noita mahdollisuuksia koittaa vielä pelastaa kuvat sieltä kovalevyltä. Kiitti kovasti vinkeistä! Toi muistitikku on kyllä hyvä idea vastaisuuden varalle, meiltä jopa löytyy pari sellaista. Eipä vaan ole meikäläisen pikkuruiseen aivokoppaan tullut mieleenkään että sellaistakin voisi tietenkin käyttää... On se hyvä, että mulla on teitä fiksuja lukijoita, jotta itsekin pääsen vähän fiksuuntuman teidän kauttanne :D

   Poista

Jätä viestiä käynnistäsi! Huomaa, että yli 6 päivää vanhoihin teksteihin on päällä kommenttien valvonta, jotta huomaan ne varmasti :)